Pranjić: Uplašlili smo se pobjede, igrači primaju loptu kao da je mali fudbal

Novi trener Slobode je imao svoje viđenje nakon utakmice protiv Sarajeva

Pranjić: Uplašlili smo se pobjede, igrači primaju loptu kao da je mali fudbal

Haris Zilić

Sloboda je odigrala dobar susret protiv Sarajeva u 24. kolu Premijer lige BiH. Vodili su Tuzlaci sa 2:0 na Tušnju na kraju ipak poraženi 3:2 od tima sa Koševa.

U ovom susretu ekipu Slobode sa klupe je vodio pomoćni trener Sabit Šljivo.

Razlog ovakvoj situaciji je činjenica da novi trener Slobode Danijel Pranjić još uvijek nije završio potrebnu dokumentaciju pa ćemo sačekati još malo na njegov zvanični debi na klupi Tuzlaka.

Pranjić je pratio duel sa tribina i po završetku utakmice dao je svoj komentar.

Hrvatski sturčnjak smatra da je strah glavni razlog ovakvog rezultata, ali i da s ovakvom igrom Sloboda ide prema naprijed.

"Uplašili smo se pobjede, kod 2:0 kontrolisali smo utakmicu kroz posjed. Sarajevo je bilo izgubljeno. Nakon toga počeli smo filozofirati. Trebali smo tražiti dubinski pas, a mi vraćali loptu golmanu. Onda par krivih primanja lopte. Igrači primaju loptu kao da je mali fudbal, ne mogu da shvatim to", rekao je Pranjić, zatim nastavio:

Oglasi

"Sami smo došli u nervozu, desi se penal koji ja neću komentarisati. To je okrenulo utakmicu, vratio se strah u igrače. Glava je bila dole, to ne treba tako. Ništa to je to. Okrećemo se narednoj utakmici. Ako budemo igrali kao pola sata danas nemamo se čega plašiti, ali tako treba igrati cijelu utakmicu."

Nekim stvarima Pranjić nije bio zadovoljan to je i istakao.

"Trebat će vremena da oni prihvate ovaj način igre. Mislim da su igrači danas htjeli igrati fudbal, ali moraju nekada prepoznati situacije na terenu, a ne da se samo pidržavaju onog što je nacrtano na papiru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je pohvalio navijače na Tušnju.

"Hvala navijačima što su došli u ovako velikom broju. Nažalost nismo osvojili tri boda."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Dobra je SLOBODA. mISLIM DA IM OPSTAnak nece doci u pitanje. Lijepo je vidjeti pun stadion i dobru atmosferu samo steta zbog onih nekoliko majmuna sto na kraju napravise belaj. Trebate to otjerati sa Tusnja.
4 1
Mustafa
Upravo miicite ovog levata iz Trnja hrvatskog strucnjaka iz WCa i dovedite odmah Fedju Dudica ako mislite ostati u ligi!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti