Varešanović: Pokazali smo kvalitet; Šljivo: Ovakve utakmice su sjajna promocija za bh. fudbal

Izjave nakon utakmice u Tuzli

Varešanović: Pokazali smo kvalitet; Šljivo: Ovakve utakmice su sjajna promocija za bh. fudbal

Haris Zilić

Sjajan susret u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su na Tušnju Sloboda i Sarajevo. Domaći su vodili sa 2:0, na kraju gosti slavili sa 3:2.

Duel u Tuzli je ponudio dosta uzbuđenja, ali i veoma otvoren i efikasan fudbal.

Po završetku susreta komentar su dali treneri oba tima Sabit Šljivo i Mirza Vrešanović.

Sabit Šljivo je bio na klupi tuzlanske ekipe obzirom da Danijel Pranjić još uvijek nije završio svu potrebnu dokumentaciju.

Prvi je komentar dao trener gostujućeg tima Mirza Varešanović.

"Čestitam svojim igračima i igračima Slobode na sjajnoj utakmici punoj ritma i preokereta.

Oglasi

Loše smo otvorili, primili smo dva gola, prvi je bio posebno jeftin. Ali eto na kraju smo pokazali kvalitet, snagu, vjeru i pokazali da se možemo vratiti nakon 2:0, rekao je Varešanović i dodao:

"Jako smo sretni i zadovoljni. Slobodi želim puno sreće u nastavu prvenstvu. Vidi se da je ovo druga ekipa nakon dolaska novog stručnog štaba."

Šljivo je pohvalio aktere oba tima.

"Čestitam Sarajevu, svaka čast. Mislim da su gledaoci uživali u jednoj odličnoj utakmici. Nije ishod bio dobar za nas, ali ovakva utakmica je sjajna reklama za bh. fudbal. Još jednom čestitam Sarajevu. Nama ostaje da analiziramo greške.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mislim da s ovakvom igrom ne bi trebali imati straha. Poradit ćemo na još nekim stvarima", rekao je Šljivo i dodao:

"FK Sarajevo nakon Zrinjskog ima najjači roster. Teško je pripremiti takve utakmice, mogu vam utakmicu rješiti individualnom kvalitetom."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
I ti si mi neki musliman gori si od cafira skote krsteni! Izbacio si muslimamsku ekipu iz lige sram te bilo i tebe i onog vlaskog skota Ziljkica! Za sta ti trabaju bodovi ? Prije ces na kar nego ces vidjeti Europe sibicaru sarajevski
1 2
Mustafa
Sljivo moj ovo je sijajna promocija podrske sarajevske carsije cetnicima i ucama skinite gace i naguzite se prodane duse !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti