Ni sam nije mogao da vjeruje

Ancelotti mu rekao da ide na zagrijavanje, a onda su kamere snimile reakciju šokiranog Hazarda

Endin Čaušević

Real Madrid u subotu je na svom terenu deklasirao Valladolid sa 6:0, a konačno je zaigrao i Eden Hazard koji je dobio šansu u drugom poluvremenu. I Belgijanac je bio iznenađen kada ga je Carlo Ancelotti poslao na zagrijavanje, a to su snimile i kamere.

Kraljevski klub je bez većih problema uspio da pobijedi Valladolid, a sve je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena kada su domaći vodili sa 4:0.

Ponovo je u dresu Real Madrida blistao Karim Benzema koji je zabio hat-trick, dok su se u listu strijelaca još upisali Rodrygo, Marco Asensio i Lucas Vazquez.

No, glavna priča utakmice na Santiago Bernabeu bio je Eden Hazard koji je konačno dobio priliku za igru. Hazard je ušao na teren u 65. minuti umjesto Benzeme, te je podsjetio barem malo na svoje slavne dane.

Belgijanac je imao nekoliko odličnih poteza, a sve je krunisao u sudijskoj nadoknadi kada je upisao asistenciju za gol Lucasa koji je postavio konačnih 6:0.

Međutim, koliko je Hazard bio iznenađen što će mu Carlo Ancelotti dati šansu snimile su i kamere početkom drugog poluvremena kada je italijanski stručnjak poslao Belgijanca na zagrijavanje.

Hazard se okrenuo prema saigračima koji su također bili na klupi i svojom reakcijom im je pokazao koliko je iznenađen što je Ancelotti njega prvog poslao na zagrijavanje, a ubrzo nakon toga ga je uveo u igru.

@assistsport يبدو أن أحدهم سعيداً.. #foryou #fyp #virall #f #football #realmadrid #hazard #fy#fypシ #foryoupage ♬ الصوت الأصلي - صحيفة أسيست الرياضية

Za ovog 32-godišnjeg igrača to je bio tek osmi nastup u dresu Real Madrida u ovoj sezoni, te druga asistencija. Također, uspio je ranije zabiti jedan pogodak u Ligi prvaka.

Hazard ima ugovor do ljeta 2024. godine i poručio je da nema namjeru da na ljeto napušta klub. Od njega se od dolaska iz Chelseaja mnogo očekivalo, ali se na kraju pokazao kao veliki promašaj.

Očito je i da navijači više nemaju strpljenja za njega jer su ga neki od njih izviždali kada je ulazio u igru umjesto Benzeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi novi meč igraju već sutra kada ih očekuje novi El Clasico u gostima protiv Barcelone. Riječ je o revanšu polufinala Kupa kralja gdje će Real pokušati dostići zaostatak iz prvog duela od 1:0, a da li će Hazard ponovo zaigrati ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.