Šteta što je njegov saigrač to sve upropastio

Leipzig izbacio Dortmund iz DFB Pokala, ali svi bruje o nevjerovatnom potezu Danija Olma

Endin Čaušević

Leipzig se plasirao u polufinale njemačkog DFB Pokala nakon što je večeras na svom terenu sa 2:0 pobijedio Borussiju Dortmund. Iako smo vidjeli dva gola na kraju svi pričaju o nevjerovatnom dodavanju kojeg je izveo Dani Olmo na samom otvaranju meča.

Leipzig je uspio da slavi sa 2:0 protiv Dortmunda i osigura mjesto u polufinalu ovog takmičenja. Domaći su poveli u 22. minuti kada je mrežu gostiju zatresao Timo Werner nakon što je Simakan upisao asistenciju.

Dortmund je pokušavao u nastavku meča doći do izjednačenja i ostati u igri za plasman u polufinale, ali Leipzig je u zadnjim sekundama utakmice uspio da stavi tačku na ovaj susret i riješi sve dileme.

Domaći su u osmoj minuti sudijske nadoknade došli do novog gola, a konačnih 2:0 postavio je Orban na asistenciju Kampla.

Međutim, ono što je obilježilo večerašnji susret Leipziga i Dortmunda jeste fantastičan potez Danija Olma s početka utakmice koji je pokazao o kakvom fudbalskom majstoru se radi.

Španski reprezentativac je u devetoj minuti oduševio prisutne na stadionu, ali i pored TV ekrana jer je nevjerovatnim dodavanjem uposlio jednog svog saigrača, ali nažalost on se spetljao i nije uspio golom krunisati fantastičnu asistenciju.

Sjajno dodavanje Danija Olma možete pogledati OVDJE.

Treba istaći da se večeras u polufinale DFB Pokala plasirao i Stuttgart koji je kao gost s minimalnih 1:0 pobijedio Nurnberg.

Najveću senzaciju vidjeli smo sinoć na Allianz Areni jer se Bayern oprostio od ovog takmičenja. Bavarci su poraženi sa 2:1 od Freiburga koji je prošao u polufinale.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U polufinalu DFB Pokala još ćemo gledati i Eintracht Frankfurt koji je sinoć na svom terenu sa 2:0 pobijedio Union Berlin.

Također, upravo ekipa Leipziga brani trofej u DFB Pokalu kojeg su osvojili prošle sezone, te su na dobrom putu da titulu zadrže na Red Bull Areni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.