Zbog pohlepe zabio nož u leđa Barceloni, a život mu to sada vratio na najbolniji mogući način

Ni oni ga više ne žele

Zbog pohlepe zabio nož u leđa Barceloni, a život mu to sada vratio na najbolniji mogući način

Endin Čaušević

Ilaix Moriba svojevremeno bio je velika nada Barcelone i još kao tinejdžer je debitovao za Katalonce i oduševio svojim igrama, a kada je trebao produžiti ugovor tražio je ogroman novac i na kraju odlučio da napusti klub. No, zbog pohlepe i bezobrazluka sada mu se sve vratilo istom mjerom.

Moriba je prošao sve omladinske kategorije Barcelone, te mu je Ronald Koeman iznenađujuće dao šansu početkom 2021. godine, te je on oduševio svojim igrama i pokazao da je ogroman potencijal

U Barceloni su vjerovali da je on odlično rješenje u veznom redu za budućnost, te su Moribi odmah počeli nuditi novi ugovor i dali su mu do znanja da žele da ostane u ekipi.

Međutim, čelnici Barce bili su šokirani kada je njegov agent tražio mnogo više novca nego što je Barcelona nudila i oni su počeli da ucjenjuju katalonski klub, te se pokazalo da to i nije bio baš pametan potez.

Iz Barcelone su odbili da ispune uslove koje želi Moriba i dopustili su mu da za 16 miliona eura pređe u Leipzig koji je ovom 20-godišnjem veznjaku dao novac koji je tražio od Barce.

Ipak, ispostavilo se da ni Leipzig nije baš donio najbolju odluku jer se dolazak Moribe pokazao kao jedan od najvećih promašaja u historiji njemačkog kluba.

Oglasi

Moribu su u januaru prošle godine poslali na posudbu u Valenciju gdje će igrati do kraja sezone, a potom će se vratiti u Njemačku jer ni Šišmiši ne žele da otkupe njegov ugovor. Ni u Valenciji ne oduševljava svojim igrama, a sada mu je stigao i bolan udarac iz Njemačke.

Naime, direktor njemačkog kluba Max Eberl jasno je poručio da Moriba nema više šta tražiti u Leipzigu i da će ovaj klub dati maksimum da se riješi ovog mladog veznjaka u ljetnom prelaznom roku.

"Ne želimo nijednog igrača koji ne želi da igra za Leipzig i bude dio ovog kluba", poručio je Eberl što je jasno dalo do znanja da u klubu nisu zadovoljni ponašanjem i odnosom mladog veznjaka prema Leipzigu.

Moriba je s Leipzigom potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a njemački klub voljan ga je na ljeto pustiti za svega pet miliona eura samo kako bi ga se riješili.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mnogi vjeruju da je Moriba napravio grešku karijere odlaskom iz Barcelone i da ga je pohlepa itekako koštala jer je u katalonskom klubu imao priliku da igra i nametnuo se treneru, ali su on i njegov menadžer to sve upropasitli.

Doduše, Moriba ima tek 20 godina i dovoljno vremena da pokuša tu grešku da ispravi, ali jasno mu je da će morati krenuti od kluba koji nije ni približnog kvaliteta ka Leipzig, a posebno ne kao Barcelona.

Top Komentari

Fejker
Pa i barsa je nekad bila klub, raspali utd je izbaci …
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi