Terzić je izveo Reusa u 60. minuti, a kapiten Borussije pokazao najgore moguće lice

Kapiten je bio vidno ljut

Terzić je izveo Reusa u 60. minuti, a kapiten Borussije pokazao najgore moguće lice

E. Škorić

Nogometaši Borussije Dortmund gostovali su kod minhenskog Bayerna u subotu u derbiju Bundeslige, a utakmicu su izgubili uvjerljivo 4:2.

Bayern je odigrao izuzetno dobru utakmicu pod vodstvom novog trenera Thomasa Tuchela, pa je upisao sigurnu pobjedu i preuzeo vrh tabele.

Popularni Milioneri su bili nemoćni u Minhenu, a to je najbolje pokazala reakcija iskusnog kapitena gostiju Marca Reusa.

Reusa je Edin Terzić izveo u 60. minuti, a on od muke na klupi bacao bocu i izgovorio nekoliko ružnih riječi. Očito je bio jako nervozan zbog toga što je zamijenjen, ali naravno i zbog ukupnog dojma jer je u tom trenutku bilo 4:0 za Bayern.

Kasnije se Reus izvinio Terziću, svjestan da je ovakvo ponašanje nedopustivo za sve, a kamoli za kapitena kluba.

Oglasi

Poraz od Bayerna je Borussiju "skinuo" sa vrha tabele, sada su Bavarci na prvom mjestu, no iz Dortmunda su jasno i glasno poručivali nakon utakmice da ništa nije gotovo i da će nastaviti da se bore za titulu protiv nadmoćnog rivala.

Što se Reusa tiče, on je spreman da završi karijeru u Borussiji, pa je prije nekoliko dana to i potvrdio: "Sretan sam u Dortmundu i ovdje želim ostati do samog kraja".

Sinoć je pred TV kamerama komentarisao neugodan poraz od Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zasluženo smo izgubili. Sve što kažem nije važno. Ako ovdje u Minhenu gubite 1:0 na nesretan način, tada ćete primiti drugi gol. To nije bila dobra utakmica s naše strane. Izgubili smo 4:2 i sada opet zaostajemo dva boda".

Borussia Dortmund će narednog vikenda ugostiti trećeplasiranu ekipu Union Berlin, dok će Bayern u goste Freiburgu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pa šta će jedan , u svojoj skromnoj karijeri osvojio je slučajno dva kupa , i tri superkupa ...gubitnik !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi