Belgijanac ponovo glavna tema navijača

Slavljenička fotografija Kraljeva iz svlačionice u sjeni "zalutalog" Edena Hazarda

Endin Čaušević

Real Madrid večeras je na stadionu Camp Nou deklasirao Barcelonu sa 4:0 i plasirao se u finale Kupa kralja. Igrači Reala su znali kako da proslave pobjedu i odlučili su da se zajedno fotografišu u svlačionici, ali pored svega toga u centru pažnje našao se Eden Hazard.

Kraljevski klub je u Barcelonu doputovao nakon poraza u prvom susretu na Santiago Bernabeuu sa 1:0, ali večeras su izabranici Carla Ancelottija odigrali fantastičnu utakmicu i zasluženo se plasirali u finale.

Barcelona je u prvom poluvremenu djelovala nešto bolje na terenu i imala svoje prilike, no u prvoj minuti nadoknade kao da ih je "presjekao" gol Viniciusa Juniora za 1:0 i napravio totalno rasulo u igri Blaugrane.

Kraljevi su u drugom poluvremenu bili sjajni i koristili su svaku grešku, a posebno je blistao Karim Benzema koji je zabio hat-trick i on je prvi igrač nakon Ferenca Puškaša i tek drugi u historiji koji je u dresu Reala na Camp Nouu zabio tri gola u jednom meču.

Iako je Barcelona prije toga slavila u tri od četiri El Clasica ove sezone na kraju je Real Madrid zablistao kada je to bilo najpotrebnije i deklasirao je svog najvećeg rivala, te u potpunosti utišao 95.000 navijača na tribinama.

I nakon utakmice nastalo je veliko slavlje u svlačionici kraljevskog kluba, a kako je to inače tradicija igrači su se odlučili na zajedničku fotografiju koja je veoma brzo završila na društvenim mrežama.

Međutim, u centru pažnje zbog ove fotografije našao se Eden Hazard koji ni večeras u El Clasicu nije dobio ni minute.

Belgijanac je nakon dugo vremena za vikend igrao za Real i očekivalo se da bi i večeras mogao dobiti šansu od Ancelottija, ali se to nije desilo.

Dok su ostali igrači Reala ponosno i sretno pozirali nakon pobjede u svlačionici stadiona Camp Nou mnogi su gledali Hazarda koji je izgledao kao da je zalutao u tu ekipu. Iako je njegov tim deklasirao najvećeg rivala jasno je da on i nije baš presretan zbog cjelokupne situacije koju ima u Realu.

Također, na dodatnu provokaciju odlučio se i Dani Ceballos koji je pozirao s dresom Viniciusa Juniora koji je posebno omražen kod navijača, ali i igrača Barce. No, Brazilac je večeras odigrao sjajan meč i pored gola upisao je asistenciju i izborio penal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.