Benzema se iftario pa napravio šou na Camp Nou i odveo Real u finale Kupa Kralja!

Barcelona na koljenima

Benzema se iftario pa napravio šou na Camp Nou i odveo Real u finale Kupa Kralja!

Esmer Oštraković

Revanš utakmicu u okviru Kupa Kralja na Nou Campu su odigrali Barcelona i Real Madrid, a gosti su slavili iznenađujuće visoku pobjedu od 4:0.

Imala je Barcelona prednost iz prvog susreta od 1:0, te se očekivalo da odbrane tu prednost i ostvare prolaz u finale ovog takmičenja.

Prvo ime susreta bio je fenomenalni Karim Benzema koji je večeras uspio postići tri gola i upisati asistenciju na Nou Campu.

Na samom početku utakmice sumnjiva situacija. Domaći fudbaleri su u 3. minuti tražili penal jer su smatrali da je lopta u ruku pogodila Alabu, ali sudija nije mislio tako.

U 12. minuti Rodrygo je jako dobro dodao do Viniciusa Juniora koji se spetljao pred golom Barcelone, te je propala dobra šansa za goste iz Madrida.

Nakon te dvanaeste minute nevjerovatno zatišje na terenu sve do sudijske nadoknade u prvom poluvremenu. Benzema je tada upisao asistenciju, a Real je u vodstvo doveo Vinicius Junior. Upravo tim rezultatom otišli se na odmor.

Oglasi

Na samom otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti utakmice Karim Benzema je prošao kroz domaću odbranu i matirao Ter Stegena za vodstvo Reala od 2:0.

Kessie je u 57. minuti skrivio penal, a naravno Karim Benzema je preuzeo odgovornost i postigao gol za vodstvo gostiju od 3:0, te je već tada bilo jasno da se Barcleoni sprema potop.

Igrači Barcelone kao da su se već tada pomirili sa eliminacijom iz ovog takmičenja, te nisu uspjeli napraviti nikakvu priliku do kraja utakmice.

Ipak, Real nije htio da stane. Benzema je u 81. minuti postigao svoj treći gol na ovoj utakmici i tako postavio konačan rezultat od 4:0.

Prelijep gol Benzeme za 4:0 možete pogledati OVDJE.

Real je tako ostvario ogromnu pobjedu na Nou Campu večeras i šokirao navijače, ali sasvim sigurno i igrače Barcelone svojom sjajnom igrom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Kome smeta jaka varcelona?!
6 1
ubnt
Poklonili im ligu da ne bankrotiraju, a oni se ufurali... ?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi