Desni bek nije ostao dužan na provokacije Arauja

Čekao četiri mjeseca za osvetu: Svi su čuli šta je Ceballos uzvikivao dok je napuštao stadion Barce!

Endin Čaušević

Barcelona je ove sezone dominirala u El Clasicima protiv Real Madrida, ali u posljednjem ovosezonskom derbiju kraljevski klub je zadao težak udarac Kataloncima i deklasirao ih je na stadionu Camp Nou. Igrači Reala su došli na svoje, a zatim su odgovorili na sve silne provokacije iz prethodnih nekoliko mjeseci i u tome sinoć je prednjačio Dani Ceballos.

Katalonski klub je odlično otvorio godinu pobjedom u finalu španskog Superkupa protiv Real Madrida (3:1), a zatim su i prošlog mjeseca igrači Barcelone u dva navrata uspjeli da savladaju kraljevski klub.

Prvo su slavili u Madridu sa 1:0 u prvom polufinalnom meču Kupa kralja, a ubrzo nakon toga Barcelona je i pred svojim navijačima na Camp Nouu pobijedila Real sa 2:1 u La Ligi i otišla na 12 bodova prednosti.

Kada se očekivalo da Barca zada konačan udarac Realu i plasira se u finale Kupa kralja stigla je osveta. Kraljevi su odigrali fantastičnu utakmicu sinoć, te su sa 4:0 deklasirali svog najvećeg rivala i zasluženo se plasirali u finale.

Ova pobjeda itekako znači igračima Real Madrida koji su uspjeli koliko-toliko da se osvete Barceloni za sve poraze u prethodnim mjesecima, te im pred čak 95.000 navijača zadaju težak udarac.

I u svlačionici Kraljeva napravila se velika fešta zbog pobjede i plasmana u finale, a igrači Reala konačno su dočekali da odgovore na sve prozivke i ismijavanja koja su doživjeli od fudbalera Barcelone u prethodnim mečevima.

Sinoć se u tome posebno istakao Dani Ceballos koji nije zaboravio šta su igrači Barce uzvikivali nakon prethodnih pobjeda, a sada je dočekao trenutak koji je čekao i odlučio je da im uzvrati na bolan način.

"La nueva era (nova era)", uzvikivao je Ceballos dok su igrači Real Madrida napuštali Camp Nou aludirajući na povike Ronalda Arauja i saigrača koji su isto to poručivali nakon pobjeda u prethodnim El Clasicima.

"Nova era" je naslov dokumentarnog filma o Barceloni koji predstavlja novi početak kluba nakon teškog perioda kroz koji su prošli. To je i fraza kojom je Araujo proslavio pobjedu protiv Reala u Superkupu Španije, a Ceballos to očito nije zaboravio.

Desni bek Real Madrida uzvikivao je "la nueva era" dok je izlazio sa stadiona i svima je jasno šta mu je cilj bio.

To samo potvrđuje kakav rivalitet vlada između Barcelone i Real Madrida, te zašto je El Clasico jedan od najvećih derbija na svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.