Od dresa Reala stigao do bolničke uniforme: "Navikao sam se na luksuz, ali..."

Drenthe otišao putem svoje familije

Od dresa Reala stigao do bolničke uniforme: "Navikao sam se na luksuz, ali..."

E. Ganibegović

Kao i svi klubovi, i Real Madrid je imao promašaja kada je dovođenje igrača u pitanju. Jedan od najvećih u njihovoj historiji je Royston Drenthe, Nizozemac koji vodi porijeklo iz Surinama.

Kraljevski klub je 2007. godine platio 14 miliona eura Feyenoordu za njegove usluge, no on taj novac nije opravdao na pravi način.

Veoma veliki iznos je to bio u to vrijeme, pogotovo što je fudbaler imao samo 20 godina. Nažalost za obje strane, njegova karijera je bila potpuni promašaj, kao i njegov boravak u glavnom gradu Španije.

Real je tim za koji je nastupio najviše puta u karijeri, 65, no dojam je da je više hodao od kluba do kluba nego što je igrao. Nastupao je još za Everton, Alanyju, Sheffield, Erciyesspor, Kserses, Spartu Roterdam, Murciju, Meridu, Kozakken...

Trenutno igra za Racing Meridu u Španiji, a na ljeto će se vratiti u Kozzaken u 3. rang fudbala u Nizozemskoj, no čini se da se ovaj 35-godišnjak pronašao u onome čime se želi baviti kada i konačno okači kopačke o klin.

Želi igrati još godinu dana u Kozakken Boysu, a završio je medicinske kurseve i paralelno radi u klinici, u odjelu gdje se hospitaliziraju osobe koje pate od demencije.

"Cijela moja porodica je posvećena brizi o ljudima, u oblasti zdravlja. Moja tetka Helen je medicinska sestra. Moja majka i još jedna tetka takođe rade na intenzivnoj njezi. Već nekoliko godina razmišljam zašto ne bih i ja to radio", rekao je Drenthe za nizozemske medije. 

"Nadgledam jednu staru damu. Nekako je agresivna i uspjela je uplašiti moje kolege", opisuje Drenthe jedno od iskustava u bolnici, pa nastavlja:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vidim drugu stranu svijeta i to mi pomaže da budem bolja osoba u ovom društvu. Navikao sam se na luksuz u fudbalu, no mnogo sam se brinuo pred kraj karijere. Činjenica da znate šta želite da radite je u redu, ali onda se na kraju pitate da li je ovo ono što zaista volite".

Podsjetimo, Drenthe je bio prvak Španije s Real Madridom, te ima i jedan nastup za reprezentaciju svoje zemlje i to 2010. godine. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi