Najavili su sutrašnji meč u Zenici

Varešanović: Utakmica iz Tuzle će nam mnogo pomoći, sutra želimo novu pobjedu

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
Nogometaši Sarajeva nova tri boda će tražiti protiv FK Sloga Doboj u Zenici.

Meč se igra u 20 sati na Bilinom Polju, a meč su najavili šef struke FK Sarajevo Mirza Varešanović i prvotimac Slaviša Radović.

Jasno su kazali da je cilj tri boda.

“Našem voljenom gradu čestitam rođendan, a što se tiče utakmice, biće neizvjesno. Svako svakoga može dobiti u našoj ligi, ali nadam se da ćemo biti pravi i fokusirani sto posto. Želimo pružiti dobru igru i ostvariti dobar rezultat. Favoriti smo, ali to moramo pokazati na terenu“, rekao je Varešanović.

Dotakao se i utakmice prošlog kola u Tuzli.

“Mnogo će nam pomoći ta utakmica. Vidjeli smo da imamo kvalitet, a bili smo u minusu. Pokazali smo karakter, volju i želju. Mislim da nam je ta utakmica itekako dobro došla.  Uspjeli smo se vratiti nakon 2:0, a iskreno se nadam da više nećemo biti u takvoj situaciji da ganjamo rezultat. Ne smije nam se ponoviti takav ulazak u utakmicu. Mi smo nova ekipa, treba nam vremena, još uvijek smo u procesu stvaranja ekipe“.

Sigurno ste se potrošili u Tuzli, energetski prije svega.

“Ekipa koja izađe sutra biće spremna sto posto u svakom smislu. Ne možemo računati na Baltu zbog kartona, a Salčin ima povredu koljena“.

Dodao je da su igrači svjesni težine utakmice, te da moraju razmišljati ipak najviše o sebi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Riječ je dobio i Radović.

“Hvala našim navijačima na podršci u Tuzli. Sutra nas očekuje utakmica sa Slogom, ali mi smo kvalitetniji tim. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i upisati tri boda“.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.