Na Bilinom polju bit će otvorena samo jedna tribina za meč između Sarajeva i Sloge
Stručni štab i igrači kluba s Koševa nadaju se u petak da će imati veliku podršku sa zapadne tribine stadiona Bilino polje, kako bi došli do treće uzastopne pobjede

Bordo klub odlučio da će ulaz biti besplatan

Na Bilinom polju bit će otvorena samo jedna tribina za meč između Sarajeva i Sloge · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbalski klub Sarajevo u petak će u okviru 25.kola Premijer lige dočekati ekipu Sloge iz Doboja. Ova utakmica prvobitno je planirala da se odigra na stadionu u Doboju kod Kaknja, ali odlukom kluba uz konzultacije sa stručnim štabom i igračima ipak je odlučeno da se ova utakmica igra u noćnom terminu od 20 sati na Bilinom polju u Zenici.

Bordo tim nakon dvije vezane pobjede protiv Posušja i Slobode dodatno se približio ekipama koje se nalaze na pozicijama koje vode u Evropu. Jasan je cilj ekipe Mirze Varešanovića u meču protiv Sloge, a to je pobjeda i nova tri boda. Naravno da će ulogu favorita u ovom meču morati dokazati i na terenu, a gosti iz Doboja u Zenicu dolaze s novim trenerom Vladom Jagodićem, koji je u debiju na klupi Sloge u prošlom kolu u Doboju upisao poraz od ekipe Veleža.

Kada je u pitanju meč koji se igra na Bilinom polju u petak od 20 sati kako saznajemo za ovu utakmicu će biti otvorena samo jedna tribina za gledaoce, odnosno navijače i simpatizere kluba s Koševa. Budući na raniji bojkot Hordi Zla kada su u pitanju domaće utakmice, rukovodstvo kluba s Koševa za ovu utakmicu nije planiralo da se otvori sjeverna tribina, na kojoj su bili najvatrenije pristalice Sarajeva, kada je ovaj klub u prvom dijelu sezone igrao utakmice u Zenici.

Ono što je svakako radosna vijest za sve navijače bordo kluba jeste što će ulaz za ovaj meč biti besplatan, tako da će svi oni koji žele gledati ekipu Sarajeva, ali i Sloge u petak to moći besplatno sa zapadne tribine stadiona Bilino polje. Sjeverna i južna tribina će biti zatvorene, dok će na istočnoj tribini stadiona biti delegacije klubova, sponzori...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon 25.kola Sarajevo se nalazi na šestoj poziciji sa 35 bodova, dok je ekipa Sloge na posljednjoj poziciji odnosno 12 mjestu sa 23 boda na svome kontu. Vrijedi istaći da će meč u Zenici suditi Elvedin Topuzović iz Tuze s pomoćnicima Mirzom Čejvanovićem, također iz Tuzle, drugi pomoćnik je Božidar Rustić iz Gradiške, dok je za četvrtog sudiju delegiran Sabrija Topalović iz Zenice. Delegat utakmice bit će Goran Skoko iz Ljubuškog, dok će posmatrač suđenja biti Radoslav Vukasović iz Trebinja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Ti i jeste za njih,besplatan ulaz ,i opet ih nece biti 1000 sa redarima
0 2
nakopitam
Dovoljno za Ajlu i drustvo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti