Velike promjene u Maksimiru

Bugojanac sportski direktor Dinama iz Zagreba

Samir Mlaćo
Burno je u zagrebačkom Dinamu. Ante Čačić je postao bivši nakon jučerašnjeg poraza od Šibenika, a na njegovo mjesto dolazi Igor Bišćan.

Bišćan će mjesto selektora mlade reprezentacije Hrvatske prepustiti Ivici Oliću, a Dinamo će dobiti i novog sportskog direktora.

Kako saznaje Index.hr to će biti Bugojanac Stjepan Tomas. Tomas se povezivao i sa klupom Dinama, no na kraju je odlučeno da bude sportski direktor.

Tako je odlučio Upravni odbor Dinama na čelu sa Darijom Šimićem koji ima mnogo povjerenja u Tomasa.

Tomas je kao trener radio u Sheriffu, Goztepeu, Rizesporu, Antalyasporu i Basaksehiru te ima bogato iskustvo.

Dinamo se već danas oprostio od Čačića.

“GNK Dinamo donio je odluku o prekidu suradnje s gospodinom Antom Čačićem koji od danas više ne obnaša funkciju trenera prve momčadi Dinama kao ni funkciju sportskog direktora.

Ante Čačić preuzeo je klupu prve momčadi u travnju 2022. godine te je vodio Dinamo u ukupno 49 službenih i šest prijateljskih utakmica.

 Ulogu glavnoga stratega maksimirske momčadi imao je u četiri službena natjecanja: HNL-u, Kupu, Superkupu i Ligi prvaka. U tom je opusu s plavima upisao 30 pobjeda, 10 remija i devet poraza uz gol razliku 101:49. Posebno ističemo fantastične pobjede protiv Chelseaja u grupnoj fazi Lige prvaka i Bodø/Glimta u play-offu.

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Čačiću na ostvarenim rezultatima te mu želimo sreću u budućnosti“, objavili su danas iz Dinama.

Kada je Bišćan u pitanju, ovo će mu biti četvrti trenerski angažman u karijeri. Vodio je Rudeš, Olimpiju, te Rijeku.

Kao igrač Bišćan je nastupao za Dinamo, Liverpool, Panathianaikos, a karijeru je završio upravo u Dinamu 2012. godine.

Sa Dinamom se povezivao i Nenad Bjelica, no sada je sve jasnije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo ima sedam bodova prednosti nad Hajdukom i na pragu je nove titule u Hrvatskoj.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.