Komedija u Dinamu: Klub jučer smijenio Čačića, on jutros vodio trening
Iskusni 69-godišnji trener se jutros sasvim normalno pojavio u klubu i vodio je trening (Foto: EPA)

Bjelica glavni kandidat za trenera

Komedija u Dinamu: Klub jučer smijenio Čačića, on jutros vodio trening

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo je očigledno u popriličnom haosu, a dokaz tome je scena koja se dešavala na jutrošnjem treningu. Njega je vodio smijenjeni trener Ante Čačić (69).

Ante Čačić dobio je jučer otkaz nakon što je Dinamo ispao u polufinalu Kupa od ekipe Šibenika. Modri su ušli u ozbiljnu rezultatsku krizu i rukovodstvo kluba odlučilo je 69-godišnjem treneru uručiti otkaz.

Međutim, igrače je na jutrošnjem treningu dočekalo iznenađenje. Čačić je došao u klub i vodio je trening.

Također, prema pisanju Jutarnjeg lista, Čačić je održao i prigodni govor igračima i to bi prema određenim informacijama trebao biti njegov oproštaj od kluba jer je svjestan da je završio s klubom.

Dosta je imena koji se povezuju s klupom Dinama. Glavni kandidat je Nenad Bjelica, koji je ranije radio sjajan posao s hrvatskim prvakom, a tu su i druga poznata lica.

Među njima su Igor Bišćan, Zoran Zekić te Gonzalo Garcia. Odluka o treneru trebala bi biti donijeta danas.

Oglasi

Ante Čačić je na klupi Dinama proveo godinu dana, a ovo mu je bio drugi mandat na klupi ovog tima kojeg je vodio u sezoni 2011/2012.

U poprilično dugoj trenerskoj karijeri u kojoj je čak bio i selektor reprezentacije Hrvatske (2015-2017), a a pored brojnih hrvatskih klubova radio je u Libiji, Egiptu i Sloveniji.

Iskusni trener ostavio je Dinamo na prvom mjestu u prvenstvu Hrvatske. Modriimaju sedam bodova prednosti ispred Hajduka, ali još dosta ima do kraja sezone koja bi mogla biti veoma zanimljiva.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Dinamu očigledno vlada poprilična konfuzija. Ko god da dođe morat će da se nosi s brojnim problemima i vidjet ćemo ko će se pojaviti na press konferenciji kao novi trener.

Klub će zvaničnu odluku saopštiti danas.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Sad će Čaćić u Želju a Sablja u Dinamo ??
1 0
rodjak
evo kod Medjugoraca dobrog trenera za njih ,nek ga vode ,ne znam sta radi u PL ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi