Kreće u novi izazov

Promjene u Dinamu donijele i novi posao za Ivicu Olića

Samir Mlaćo
Promjene u zagrebačkom Dinamu donijele su i novi posao za Ivicu Olića.

Naime, Antu Čačića na klupi Dinama naslijedio je Igor Bišćan, što je Dinamo sinoć i ozvaničio.

Četvrti je to samostalni trenerski angažman za Bišćana i sigurno ga očekuje pravi izazov.

“Bivši maksimirski junior, kasnije kapetan prve momčadi, jedan od najtrofejnijih igrača u povijesti kluba i dosadašnji izbornik hrvatske mlade reprezentacije, Igor Bišćan, novi je trener GNK Dinamo. Trener Bišćan imat će i novi stučni stožer u plavom klubu. Svoju premijernu utakmicu u Dinamu vodit će već ovu subotu protiv Lokomotive.

Ulogu glavnoga stratega preuzima nakon tri i pol godine uspješnog mandata na mjestu izbornika hrvatske mlade reprezentacije koju je dvaput uzastopce odveo na završni turnir Europskog prvenstva. Mlade „vatrene“ preuzeo je u listopadu 2019. godine, a plasman na EP izborili su kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Na završnom turniru igranom 2021. u Sloveniji i Mađarskoj plasirali su se u četvrtfinale gdje je u produžetku slavila Španjolska s 2:1. I u novom su ciklusu izborili odlazak na EP, ovaj put putem play-offa pobijedivši Dansku boljim izvođenjem jedanaesteraca. Završni turnir na rasporedu je u lipnju i srpnju ove godine u Rumunjskoj i Gruziji. Suparnici Hrvatske u skupini bit će Španjolska, Ukrajina i Rumunjska“, istakli su između ostalih iz Dinama.

Bišćan je tako odstupio sa klupe mlade reprezentacije Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže Ivica Olić.

Olić je kao trener vodio CSKA Moskvu, a zatim je radio u stručnom štabu A reprezentacije Hrvatske sa Zlatkom Dalićem.

Sada je HNS odlučio da Olića pošalje u U-21 selekciju.

Vodit će mladu selekciju Hrvatske i tako krenuti u nove izazove.

Kada je Bišćan u pitanju, ovo će mu biti četvrti trenerski angažman u karijeri. Vodio je Rudeš, Olimpiju, te Rijeku. Sa Rijekom je osvojio Kup Hrvatske.

Kao igrač Bišćan je nastupao za Dinamo, Liverpool, Panathianaikos, a karijeru je završio upravo u Dinamu 2012. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.