De Ligt strijelac

Bayern je postigao gol za pamćenje, ali uradio je to igrač od kojeg smo se najmanje nadali

Edmir Škorić

Bayern ima jako teško gostovanje u Fireburgu i na početku drugog dijela došao je do prednosti od 1:0.

Nedavno je Bayern ispao upravo od Freiburga u Kupu, a danas igra protiv istog rivala, no ovaj put u gostima.

Treća je to utakmica Thomasa Tuchela na klupi Bavaraca i druga u Bundesligi.

Nakon što je ostvarena 4:2 pobjeda nad Borussijom Dortmund, sada je bavarska ekipa pred pobjedom i u gostima kod Freiburga, iako naravno ima još da se igra.

Gol za 1:0 vodstvo gostiju iz Minhena postigao je Matthijs de Ligt. Nizozemski stoper je u 52. minuti zabio gol karijere.

Možda je neko i očekivao danas ovakav pogodak za Bayern, ali to se najmanje očekivalo od igrača iz zadnje linije, no ima De Ligt projektil u nogama i trebao bi češće da pokušava sa udarcima sa distance.

Inače, u 56. minuti je Siebert gledao potencijalni penal za Bayern, ali na kraju ga nije dosudio jer smatra da nije bilo osnova za takvo što.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Istovremeno, gosti iz Minhena imali su dvije dobre šanse, Mane u prvom dijelu, a u drugom još i Cancelo, no Flekken mu je sjajno odbranio. Zatim je i Sane imao zicer, ali je prebacio golmana, ali i gol Freiburga.

Tuchel može samo da se nada da promašaji njegovog tima na kraju neće biti kažnjeni, te da će igrači gostujućeg tima uspjeti zabiti bar još jedan gol i mirnije ući u samu završnicu duela.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.