Zazvonio mu telefon i shvatio da je to Salihamidžić, a onda se javio i napravio najveću grešku ikad

Žestoko se kaje, ali prekasno...

Zazvonio mu telefon i shvatio da je to Salihamidžić, a onda se javio i napravio najveću grešku ikad

Endin Čaušević

Reprezentacija Maroka bila je najveća senzacija na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer je uspjela čak da dođe do polufinala, a to su pojedini igrači ove selekcije iskoristili u januaru da ostvare velike trasnfere. To je mogao da uradi i golman Yassine Bounou koji se sada kaje zbog odluke koju je donio.

Marokanci su oduševili fudbalski svijet svojim nastupom u Kataru i na kraju su završili kao četvrtoplasirana reprezentacija na planeti što je fantastičan podvig i najbolji rezultat u historiji te selekcije.

Mnogi igrači Maroka su se predstavili na odličan način na velikoj sceni, a nekima od njih je to donijelo velike transfere već u januaru. No, sigurno je da će i na ljeto neki od njih biti glavna meta evropskih velikana.

Transfer karijere u januaru mogao je da ostvari i golman Yassine Bounou koji inače brani za Sevillu, ali je on odlučio da odbije ponudu koju je imao i španski mediji pišu da se već sada žestoko kaje zbog toga.

Bono je odlično branio na Mundijalu, a u januarskom prelaznom roku je na stolu imao ponudu Bayerna nakon što ga je Hasan Salihamidžić lično nazvao i ponudio mu prelazak u redove njemačkog velikana.

Takav poziv bi malo ko odbio, ali je Bono to uradio i ekspresno se pokajao zbog toga. U Bayernu su u januaru tražili zamjenu za Manuela Neuera koji je zadobio tešku povredu na skijanju i čini se da je njegovo vrijeme u mihenskom klubu završeno.

Oglasi

Bono je bio jedan od želja Bayerna i Salihamidžić ga je kontaktirao kako bi mu dao ponudu, ali je Marokanac sve iznenadio odlukom da to odbije i ostane u Sevilli.

No, španski AS piše da je sada jasno koliko se Bono kaje i da je svjestan kakvu priliku je propustio. Sevilli ove sezone ide zaista loše u La Ligi i on se uklopio u sivilo svoje ekipe, te je svjestan da će i to imati utjecaj na ljetni prelazni rok jer je teško da će ponovo dobiti takvu priliku za transfer karijere.

Salihamidžić je bio iznenađen takvom odlukom jer je očekivao da će Bono teško odbiti njegov poziv da dođe u Bayern, ali je to na kraju uradio.

Bavarci su se ubrzo nakon toga okrenuli Yannu Sommeru koji je na kraju stigao na Allianz Arenu i ima ulogu prvog golmana u ovom klubu. S druge strane Bono se sa Sevillom bori da osiguran opstanak u La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, problem je i što nema zagarantovano mjesto prvog golmana jer je novi trener Jose Luis Mendilibar poručio da će pored Bona minutažu do kraja sezone dobiti i srbijanski golman Marko Dmitrović. To obećanje je ispunio jer je Dmitrović bio prvi golman u prethodnom meču protiv Cadiza.

AS piše da se Bono žestoko kaje zbog odluke koju je donio u januaru i da žali što nije uzeo više vremena za razmišljanje. Sada u Sevilli dijeli minutažu s Dmitrovićem, a u Bayernu bi sigurno bio prvi golman do kraja sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi