Harry Maguire je bio na izlaznim vratima Manchester Uniteda zbog loših nastupa i vidjet ćemo hoće li se situacija promijeniti u narednom periodu (Foto: EPA)

Ten Hag hvali defanzivca

Niko u svijetu fudbala nije očekivao da će ikad više čuti ove riječi: "Maguire je dominirao"

Midhat Šljivak

Harry Maguire (30) prethodnih je mjeseci bio zakovan za klupu Manchester Uniteda. Nije to bilo nikakvo iznenađenje s obzirom na njegovu jako lošu formu i ismijavanja čak i vlastitih navijača zbog očajnih partija. Ipak, protiv Evertona 30-godišnji defanzivac je odigrao vrhunski meč i pokazao je zašto ga je United prije četiri godine platio rekordnih 87 miliona eura.

Harry Maguire je zbog svojih nastupa u protekle dvije sezone postao predmet ismijavanja. Loši potezi i očajni nastupi doveli su čak i do prijetnji njegovoj porodici jer je koštao Crvene đavole dosta bodova.

Ove sezone 30-godišnji defanzivac uglavnom šansu za igru dobija u raznim kup takmičenjima, dok menadžer Erik ten Hag u prvenstvu uglavnom koristi druge defanzivce.

Međutim, prethodnog vikenda Harry je dobio šansu protiv Evertona. Odradio je zaista vrhunski posao i nizozemski stručnjak je itekako zadovoljan onim što je vidio.

"Maguire je dominirao, diktirao je tempo igre. Ovo je potpuno drugačiji Harry od oneg kojeg sam vidio po dolasku i proteklim mjesecima", rekao je Ten Hag i dodaje:

"Bio je izuzetno dominantan nad protivnicima, zatvarao je prostor, presijecao pasove i odigrao je zaista vrhunsku partiju", govori zadovoljni Erik ten Hag.

Harry Maguire je s druge strane priznao kako bi rado igrao u svakoj utakmici. Ipak, svjestan je da je konkurencija ogromna i poštuje odluke menadžera.

"Naravno da želim igrati u svakoj utakmici, kao što je to bio slučaj u proteklih osam godina karijere. Ipak, imam veliko poštovanje prema menadžeru i njegovim odlukama".

"Poštujem i konkurenciju na svojoj poziciji i kad god dobijem šansu za igru, želim to odraditi na najbolji mogući način i imati utjecaj na igru. Siguran sam da bi svi kao i ja bili razočarani što sjede na klupi", poručio je Harry Maguire.

Ove sezone iskusni defanzivac je nastupio u ukupno 25 utakmica. Međutim, u Premier ligi je skupio samo 12 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja sezone United ima još dosta izazova. Harry Maguire je očigledno u dobroj formi i mogao bi biti neočekivano pojačanje u defanzivi.

Definitivno niko nije vjerovao da će ikad više za Maguirea reći da je odigrao vrhunsku partiju, ali to ipak desilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.