Sve je bilo odlično, a onda se počelo raspadati

Salihamidžić je "hiljadu" puta pogodio, ali on i Kahn su prije mjesec dana napravili grešku karijere

Esmer Oštraković

Ekipa Bayerna sinoć je pretrpila ubjedljiv poraz na gostovanju kod Manchester Cityja u okviru četvrtfinala Lige prvaka. Slavila je ekipa iz Engleske sa 3:0.

Teško je naravno protiv Bayerna reći da je sve gotovo, čak i nakon 3:0, ali da je nevjerovatno težak zadatak pred timom iz Njemačke, to je jasna činjenica.

Manchester City ima sjajnu ekipu, baš kao i Bayern, ali tim iz Engleske ima prednost od 3:0 i jako je teško i pomisliti da će je prokockati u revanšu.

Navijači Bayerna smatraju da se ništa od toga ne bi desilo da nije došlo do promjene na klupi Bayerna, odnosno da Kahn i Salihamidžić nisu otjerali Nagelsmanna i doveli Tuchela.

Kada su odlučili da Nagelsmann više neće biti trener Bayerna, tada su to Kahn i Salihamidžić pravdali time da smatraju da sa njim ne mogu osvojiti domaće prvenstvo, domaći kup i Ligu prvaka, te da to mogu uraditi sa Tuchelom.

Ipak, karma je ubrzo počela da uzvraća udarac, a vjerovatno najsretniji čovjek zbog svega trenutno jeste Julian Nagelsmann.

Naime, Tuchel je od svog preuzimanja Bayerna odigrao četiri utakmice, te je ostvario dvije pobjede, ali je upisao i dva poraza.

Upravo ta dva poraza su veoma bolna. Naime, Bayern je eliminisan iz Kupa od Freiburga, a nalazi se i pred eliminacijom iz Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To bi značilo da su Salihamidžić i Kahn žestoko pogriješili sa smjenom Nagelsmanna i dovođenjem Tuchela jer će se i on potencijalno boriti samo za jedan pehar i to onaj u domaćem prvenstvu.

Ukoliko se uzme u obzir i to da je Nagelsmann do ove sezone ostvario sve pobjede u Ligi prvaka uključujući i eliminaciju moćnog i super bogatog PSG-a onda to pokazuje da je greška čelnika Bayerna zaista ogromna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.