Nerealna scena na klupi Bayerna: Tuchel ga je prvo ponizio, pa onda od njega tražio pomoć

Bavarci su izgubili sa visokih 3:0

Nerealna scena na klupi Bayerna: Tuchel ga je prvo ponizio, pa onda od njega tražio pomoć

Admin Čaušević

Odreći se čovjeka sa više od 140 nastupa u Ligi prvaka i dvije titule najboljeg klupskog takmičenja predstavlja luksuz, a na neki način i veliku grešku. To je na svojoj koži večeras osjetio Thomas Tuchel.

Bayern je u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka ubjedljivo poražen na Etihadu. Građani su slavili sa visokih 3:0 i već sada su jednom nogom u polufinalu.

Njemački mediji će svakako polemisati oko Tuchelove postave, pogotovo jer je na opšte iznenađenje na klupi ostavio Thomasa Mullera.

Muller je igrač za velike utakmice, što je pokazao veliki broj puta u prošlosti i izosavljanje igrača njegovog kalibra iz startne postave je vrlo često pomoć protivniku.

Tuchel je svoj potez opravdao taktičkim potezom da mu prema naprijed treba brzina pa je od prve minute dao šansu brzim igračima kao što su Musiala, Gnabry, Sane i Coman.

Oglasi

Ipak, Mullerove odluke vođe kao i taktička disciplina te odlika da organizuje presing na protivnika je moglo biti i ključno u večerašnjoj utakmici.

"Željeli smo igrale koji su trkači i brzo driblaju i koji su brzi na dužu distancu. Odluka oko Thomasa je teška, volim Thomasa, ali ne očekujemo utakmicu koja mu odgovara."

"Njegova zona je zadnjih 30 metara, gdje je svjetska klasa, ali mislim da do te zone terene možemo doći samo brzinom."

"Danas smo imali kratki razgovor. Thomas je pametan, zna šta se danas očekuje. To je karakteristika ove utakmice koja ne odgvara njegovoj klasi i snazi", rekao je Tuchel prije utakmice.

Ipak, kada je Tuchel shvatio u kojem smjeru ide utakmice ni manje ni više nego je bio primoran da traži pomoć od Muller kada su u pitanju postavka na terenu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bilo je to u finišu prvog poluvremna, a Muller se ponio kao pravi profesionalac. Dao je svoje mišljenje te se vratio na klupu gdje je i sjedio.

Ovaj 33-godišnjak je na kraju dobio priliku za igru u posljednjih 10-ak minuta igre, ali već tada je bilo kasno pošto je City imao tri gola prednosti i sve je bilo gotovo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakva pomoć , pito ga koliko ćemo dobiti pa za munchen hahaha
0 1
user1676368963
Pitaj AI u iducoj utakmici kako da postaviš taktiku glupane glupi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi