Carlo Ancelotti je imao izuzetno fudbalsku karijeru, ali je kao trener postao još veća faca (Foto: Screenshot)

Hladan kao led

Niko ne zna podići publiku na noge kao Carlo Ancelotti usred utakmice

Midhat Šljivak

Real Madrid je u prvom duelu četvrtfinala Lige prvaka na Santiago Bernabeu savladao Chelsea s 2:0 i učinio je veliki korak na polufinalu. Trenutak pažnje na ovom meču pripao je i treneru domaćeg tima Carlu Ancelottiju koji je pokazao da je i sa 63 godine još uvijek majstor s loptom.

Carlo Ancelotti iza sebe ima veliku trenersku karijeru. Prije toga je bio i vrhunski fudbaler, a večeras je publiku na Santiago Bernabeu oduševio potezima pored terena.

Italijanskom stručnjaku je tokom meča došla lopta. On je usprkos tome što je bio u odijelu i cipelama lagano počeo žonglirati s njom i pokazao je dio svog fudbalskog umijeća.

Oduševio je 63-godišnji Italijan sve svojim potezom. Jasno je da majstorstvo nikad ne nestaje i to je Carlo i pokazao večeras.

Treba istaći da je Carlo Ancelotti večeras postao trener s najviše pobjede s kraljevskim klubom u Ligi prvaka. Protiv Chelseaja je upisao svoj 35. trijumf na klupi madridskog velikana.

Zadovoljan je bio prikazanim, ali ističe da je mogli i još bolje.

"Odigrali smo jako dobro u svim fazama. Imali smo malih problema, ali postigli smo dva gola. Da, mogli smo bolje, posebno u drugom poluvremenu kada smo izgledali umorni. Moramo ovu igru ponoviti na Stamford Bridgeu", rekao je Ancelotti i dodao je:

"Znamo da će biti veoma teško u utorak. Chelsea je jako dobar tim i ovo još nije gotovo. Ponavljam, moramo ovakvu igru ponoviti na Stamford Bridgeu."

Interesantno je svakako da je nagradu za najboljeg igrača utakmice ponio Vinicius Junior. Ancelotti se ne slaže s tim izborom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Za mene je Fede Valverde igrač utakmice", kratko je rekao sjajni italijanski stručnjak.

Revnaš Chelseaja i Real Madrida igra se u utorak na Stamford Bridgeu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.