Real ostvario značajnu prednost pred revanš u Londonu
FOTO: EPA

Benzema i Asensio presudili Plavcima

Real ostvario značajnu prednost pred revanš u Londonu

Haris Zilić

Prvi duel četvrtfinala Lige prvaka večeras su na Santiago Bernabeu odigrali Real Madrid i Chelsea, a više razloga za slavlje nakon susreta imala je ekipa Reala koja je slavila rezultatom 2:0.

Gosti iz Londona prvi prijete u osmoj minuti. Dobar prodor i centaršut Chilwella, ali napadači Chelseaja kasne na loptu i propala je dobra prilika.

Real prijeti u 12. minuti preko Benzeme, međutim Francuz je neprecizno šutirao iz obećavajuće pozicije.

Pomenuta prilika Benzeme kao de je bilo zagrijavanje za ono što nas čeka u 22. minut. Dobra akcija Reala, Viniciusu pišemo asistenciju, a Benzemi pogodak za 1:0.

Chelsea se pokušao brzo vratiti u meč. U 29. minuti pokušao je Joao Felix, ostalo je 1:0.

Do kraja prvog poluvremena izdvaja se i šansa Jamesa za goste, te Benzeme za domaće, ali na odmor se odlazi rezultatom 1:0 u korist kraljevskog kluba.

Oglasi

Nastavak susreta gosti otvaraju šansom. Ponovo se u prilici našao Joao Felix. Sjajno je primio loptu, šutirao efektno, ali Courtois fenomenalnom intervencijom spašava Real.

Real uzvraća u 51. minuti, Modrić je oprobao udarac, lopta odlazi malo preko gola Arizzabalage.

U 61. minuti dodatni problem za Chelsea. Nakon jednog opreznog starta Chilwell je dobio crveni karton i gosti su više od pola sata ostali sa igračem manje.

Real vrlo brzo koristi igrača više. U 74. minuti Vinicus upisuje svoju drugu asistenciju, a strijelac za 2:0 bio je Asensio.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i Real je ostvario značajnu prednost pred revanš u Londonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, četvrtina finala, prva utakmica:

Real Madrid - Chelsea 2:0 (Benzema 22', Asensio 74')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bobinho1921
Sramotno sudjenje u Uefadridu,sudija navukao pobjedu Realu,bez razloga dat crveni karton za Chelsea,u revansu abd pobjeda Chelsea 4:0 i prolaz u polufinale Lige prvaka
1 6
barcaforever
Zasluženo, Real bio bolji, mogli su još golova dati, crveni karton čist, Chelsea nula večeras...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti