Stigla je Bayernova odluka

Mane je danas ponizio sam sebe, ali ni to mu nije pomoglo!

Admin Čaušević

Sadio Mane je napravio najveći skandal u svojoj karijeri i sada će platiti cijenu zbog toga. Sve se dešavalo nakon utakmice protiv Manchester Cityja kada je fizički napao Leroya Sanea. 

Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić su u srijedu održali sastanak i raspravljali o mogućim sankcijama za Manea nakon što je udario Manea glavom,

Uoči današnjeg treninga Mane je, nakon što je ne odgovornim ponašanjem neki način ponizio sam sebe, pozvao sve igrače i uputio kolektivno izvinjenje cijelom timu.

Međutim, sjajnom senegalskom fudbaleru ni to nije pomoglo jer je tokom popodneva stigla kazna od Bayerna. I može se reći da se 31-godišnjak nije izvukao.

Naime, njemački mediji izvještavaju da je Mane suspendovan do daljnjeg i upitno je kada će ponovo izaći na teren.

Iako još uvijek nema detalja vrlo je izvjesno da je bivši fudbaler Liverpoola kažnjen i finansijski zbog incidenta kojeg je napravio. 

Sve je počelo u 83. minuti duela protiv Manchester Cityja kada je Sane uputio određenu kritiku Maneu, a situacija je eskalirala u svlačionici. 

Inače, današnji trening Mane je odradio sa ostatkom saigrača, neki su mu i pružili podršku poput Benjamina Pavarda, a čini se da je izgladio i odnose sa Saneom.

Senegalac je dobar dio propustio zbog povrede, a sada je stigla i suspenzija baš kada se vraćao u punom kapacitetu. Iako nije igrao često uspio je postići dvocifren broj golova(11), ali generalni je dojam da nije pokazao status pojačanja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nema sumnje da je prva sezona u Bayernu za Manea definitivno za zaborav. Da li će dočekati narednu, to je već pod znakom pitanja.

Inače, ovo nije bio prvi fizički sukob u njemačkom velikanu pošto su se 2012. godine potukli Arjen Robben i Franck Ribery. Ta tuča ih je učinila velikim prijateljem i ubojitim tandemom što je krunisano osvajanjem Lige prvaka godinu kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.