Pojedinci 'ne pate' za luksuzom

Vozi se u tramvaju, a trenira jedan od najbogatijih klubova današnjice

Samir Mlaćo
Burno je bilo u Tottenhamu u proteklom periodu. Zbog serije loših rezultata ceh je platio menadžer Antonio Conte.

Tottenham još uvijek nije pronašao njegovog nasljednika pa su privremena rješenja Ryan Mason i Cristian Stellini, dosadašnji pomoćnici italijanskog trenera.

O njima se puno i ne zna, a zanimljivo da su kamere zabilježile kako kao prevozno sredstvo koristi tramvaj, kao i većina stanovnika Londona.

Stellini sebi može priuštiti vjerovatno bilo koji automobil na svijetu, no nije od onih koji 'pate' za tim.

Zbog toga će sigurno i osvojiti brojne simpatije navijača.

Do tada u Tottenhamu traže pravo rješenje.

Daniel Levy, predsjednik londonskog tima, traži novog trenera za narednu sezonu, a prema pisanju The Suna, njegov izbor je Vincent Kompany.

Čelnik Spursa je veoma zadovoljan načinom na koji je Belgijanac do sada vodio Burnley, ali i činjenicom da je cijenjen u očima Pepa Guardiole.

Štaviše, spomenuti izvor najavljuje da bi Vincent Kompany bio spreman za pregovore sa Tottenhamom, jer strahuje da njegova trenutna ekipa nema potrebna sredstva da izdrži u Premiershipu.

Burnley, koji ima niz od 19 utakmica bez poraza, vodi u Championshipu i ne može ga do kraja sezone uhvatiti trećeplasirani Luton Town, koji ima 19 bodova manje šest utakmica do kraja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vincenta Kompanyja, bivšeg defanzivca i kapitena tima Manchester Cityja, u junu 2022. doveo je Barnley, koji je ispao iz lige nakon šest sezona provedenih u eliti engleskog fudbala.

Prije ispadanja, klub je morao da otplati značajan dio posudbe od 73 miliona eura, te je bio prinuđen da proda nekoliko važnih igrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.