Borba za Ligu prvaka ulazi u ludu završnicu, Lampardov povratak u Chelsea za zaborav

Premier liga

Borba za Ligu prvaka ulazi u ludu završnicu, Lampardov povratak u Chelsea za zaborav

Edmir Škorić

U subotu su odigrane utakmice 30. kola engleskog Premiershipa, a pojedine ekipe poput Tottenhama i Newcastlea došle su do jako važnih pobjeda.

Tottenham je u sjevernom Londonu dočekao Brighton i na kraju u dosta teškoj utakmici došao do pobjede rezultatom 2:1.

Spursi su poveli eurogolom Sona u 10. minuti, ali je Dunk u 34. minuti izjednačio na 1:1. VAR je poništio prethodni gol gostiju jer je Mitoma u 17. minuti igrao rukom, a tehnologija Brightonu nije bila naklonjena ni u 55. minuti, kada je Welbecku poništen gol i opet zbog igranja rukom.

Nedugo nakon toga sukob pored aut-linije, a isključeni su italijanski treneri, Stellini kod Spursa i De Zerbi kod gostiju.

Bez trenera na klupi, bolje se snalazi Tottenham, kojem kapiten i najbolji igrač i strijelac Harry Kane donosi zlatnu pobjedu golom u 79. minuti.

S ova tri boda Tottenham je zacementirao peto mjesto sa 53 boda, ali zadržao tri boda zaostatka za Newcastleom i Manchester Unitedom, koji su danas također slavili.

Oglasi

United je ranije s 2:0 pobijedio Everton, dok je Newcastle sa 2:1 nakon velikog preokreta slavio u Brentfordu.

Mnogo bolje izdanje domaćina u prvih 45 minuta, poništen je gol Toneyju u 8. minuti, zatim je sjajnom napadaču Pope u 30. odbranio penal (prvi promašaj Toneyja nakon 22 gola s bijele tačke u prethodna 22 pokušaja), ali se iskupio u 45. minuti kada je dosuđen još jedan penal za domaće.

Izgledalo je da će Newcastle teško i do boda na ovom gostovanju, no u nastavku se sve preokrenulo. U 54. minuti Raya je autogolom vratio Svrakama zaostatak, a u 61. minuti majstorski gol Isaka za 2:1, da bi pet minuta kasnije VAR poništio gol Wilsona zbog igranja rukom.

Newcastle je sačuvao vodstvo i ostao u dobroj poziciji za Ligu prvaka. A malom čudu nadaju se navijači Aston Ville nakon današnje pobjede nad Nottingham Forestom (2:0). Traore je u 48. zabio za 1:0, Watkis u zadnjim sekundama za konačnih 2:0, a Vilenjaci su šesti s 47 bodova i oni nisu otpisani iz trke za Top 4 iako jasno imaju mnogo više zaostatka nego petoplasirani Tottenham.

Bournemouth je pomalo iznenađujuće na King Poweru pobijedio Leicester s 1:0 i napravio važan korak u borbi za opstanak. West Ham je sa 1:0 slavio u gostima kod Fulhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rezultatom 1:0 završen je i meč Wolverhamptona i Chelseaja. Domaćinu je Matheus Nunes u 31. minuti donio tri boda, a debi Franka Lamparda na klupi Plavaca prošao je jako loše.

No, Chelsea se ionako predao u Premier ligi i nema nikakve ambicije, te će se u potpunosti posvetiti duelima sa Real Madridom u četvrtfinalu Lige prvaka.

Top Komentari

struja
Bukvalno pokradeni,var je i za varanje kad treba.Dva gola i penal ...i nista.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi