Argentinci oduševili svijet

Drug im je bio u bolovima, nosila nije bilo, a onda scena za pamćenje i aplauz cijelog Old Trafforda

Endin Čaušević

Manchester United večeras je na nevjerovatan način ostao bez pobjede protiv Seville (2:2) u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige. Da stvar bude gora Crveni đavoli su meč završili s deset igrača jer Lisandro Martinez zbog povrede nije mogao nastaviti utakmicu, a scene s Teatra snova obilaze svijet.

Engleski klub je fantastično otvorio večerašnju utakmicu i nakon prvog poluvremena imao je prednost sa 2:0 i već tada se činilo da bezidejna Sevilla neće izbjeći poraz na Old Traffordu, ali pokazali su snagu u samom finišu.

Crveni đavoli su ostali bez pobjede u posljednjih minutama utakmice, a da stvar bude gora za ovaj klub Sevilla je do izjednačenja došla s dva autogola.

Gosti su se vratili u meč u 85. minuti kada je Malacia zatrasao svoju mrežu nakon udarca Jesusa Navasa. Ipak, pravi šok za navijače Uniteda stigao je u sudijskoj nadoknadi kada je Sevilla poravnala na 2:2.

Ovaj put tragičar je bio Harry Maguire. Nesretnog Engleza lopta je udarila u glavu nakon šuta En Nesyrija i promijenila je pravac, te prevarila De Geu i završila u golu.

Povratak Seville u meč olakšala je znatno i činjenica da su gosti u finišu imali igrača više na terenu. Naime, štoper domaćeg tima Lisandro Martinez je u 86. minuti kod rezultata 1:1 morao napustiti teren zbog povrede, a Ten Hag nije imao prava na novu izmjenu.

Martinez je čini se ozbiljnije povrijedio koljeno, a vidjeli smo tada i zaista sjajne scene. Dok su svi čekali da se na terenu pojave nosila za Martineza u pomoć su uskočili njegovi saigrači iz reprezentacije.

U pitanju su Montiel i Acuna koji inače igraju za Sevillu, ali su vidjeli da je Martinez teže povrijeđen i odlučili su da ga iznesu s terena zbog čega su dobili aplauze navijača Uniteda zbog toga.

Tek kada su iznijeli Martineza pojavila su se nosila u kojima je Argentinac na kraju završio i vjerovatno će biti odmah prebačen u bolnicu na detaljne preglede.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ukoliko se ispostavi da je riječ o težoj povredi to će sigurno biti ogroman udarac za Ten Haga jer se u prvom poluvremenu povrijedio i Raphael Varane, a upravo umjesto njega na poluvremenu je na teren ušao tragičar Maguire.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.