Šok na Old Traffordu u 93. minuti, nesretnog Maguirea večeras će slaviti u Sevilli!

Juve bolji od Sportinga

Šok na Old Traffordu u 93. minuti, nesretnog Maguirea večeras će slaviti u Sevilli!

Endin Čaušević

Manchester United večeras je na svom terenu remizirao protiv Seville sa 2:2 u prvom meču četvrtfinala Evropske lige, dok je pobjedu upisao Juventus koji je uz dosta muke u Torinu s minimalnih 1:0 savladao lisabonski Sporting.

Crveni đavoli blistali su u prvom poluvremenu, a činilo se da je meč na Old Traffordu riješen već nakon 20-tak minuta nakon kojih su domaći već vodili sa 2:0.

Junak Uniteda večeras je mogao biti Marcel Sabitzer koji je odigrao fantastičan meč i čelnicima Manchester Uniteda poslao poruku da ne trebaju više ništa čekati i da otkupe na ljeto njegov ugovor od Bayerna.

Engleski klub je do prednosti stigao već u 14. minuti kada je Bruno Fernandes sjajno pronašao Sabitzera koji je izašao sam ispred golmana Seville i bez problema pogodio za 1:0.

Samo sedam minuta kasnije na semaforu je bilo 2:0. I ovaj put fantastični Sabitzer trese mrežu španskog kluba, a ovaj put to je uradio na asistenciju Martiala.

Sevilla je pokušala da dođe barem do jednog gola koji bi im itekako olakšao stvari u revanšu. Gosti su odličnu šansu imali u sudijskoj nadoknadi prvog dijela preko Nianzoua koji je nakon kornera šutirao glavom, ali je De Gea to odbranio.

Oglasi

U drugom dijelu United je bio ponovo dosta konkretniji. Dvije odlične šanse u nastavku je propustio Antony, ali se rezultat nije mijenjao.

I kada se činilo da će United slaviti sa 2:0 u samom finišu meča Sevilla je došla do remija. U centru pažnje našao se iskusni Jesus Navas koji je uspio u 85. minuti da pogodi za 2:1, ali pravi šok je tek uslijedio.

Sevilla je u 93. minuti uspjela da se potpuno vrati u ovaj dvomeč. Tragičar domaćih bio je Harry Maguire koji je zabio autogol za konačnih 2:2 i Sevillu u potpunosti vratio u igru pred revanš koji se igra u Španiji iduće sedmice.

U istom terminu igrale su se još dvije utakmice. Juventus je u Torinu uz dosta muke uspio da pobijedi Sporting s minimalnih 1:0, ali je meč obilježio detalj iz 44. minute kada je Wojchieck Szczesny u suzama napustio teren zbog srčanih problema, ali čini se da se na svu sreću ne radi o ničemu ozbiljnijem.

Sporting se propisno ispromašivao u prvom dijelu, a Juve je to kaznio u 73. minuti kada je Gatti zabio gol za 1:0 i pobjedu Stare dame.

Zanimljiv meč gledali smo i u Leverkusenu gdje je Bayer ugostio Royale Union i teškom mukom uspio da dođe do remija u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Royale Union je uspio da povede sa 1:0 u 51. minuti golom Bonifacea, ali je Leverkusen poravnao na 1:1 u 83. minuti kada je Wirtz pogodio mrežu gostujućeg kluba.

Putnike u polufinale Evropske lige saznat ćemo već za sedam dana kada su na rasporedu revanš utakmice četvrtfinala ovog takmičenja u kojima nas sigurno očekuje ponovo dosta uzbuđenja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Udze Maguier odmah dva gola primiše zaista ne znam sta taj panj i dalje radi u Manchesteru
3 0
nakopitam
Ne mogu pirgavci igrati protiv Spanaca. UEFA svim snagama pokusava da ih pogura ali ne ide jbg. Ni jedan engleski klub u Spaniji nebi izborio plasman u Evropu. U Italiji bi bili prosjecni, mozda bi neko od njih igrao uefa ili konferencijsku ligu, u Njemackoj isto tako. *****e obicne!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti