Nadrealisti su odavno imali ime za Harryja Maguirea - Nazvali su ga Momir Peh
Nevjerovatni Harry Maguire ponovo je tragičar svog tima i samo se njemu mogu desiti ovakve stvari (Foto: Screenshot)

Nevjerovatan baksuz

Nadrealisti su odavno imali ime za Harryja Maguirea - Nazvali su ga Momir Peh

Midhat Šljivak

Manchester United ispustio je dva gola prednosti protiv Seville u prvom duelu četvrtfinala Evropske lige. Crveni đavoli su do 85. minuti golovima Marcela Sabitzera vodili s 2:0, ali potom primaju dva gola (dva autogola) i gosti odlaze sretni kući. Ponovo je u centru pažnje bio defanzivac Uniteda Harry Maguire.

Manchester United je na nevjerovatan način ostao bez pobjede protiv Seville na Old Trafford. Prednost od 2:0 ispuštena je u finišu utakmice i to s dva autogola.

Tyrell Malacia je prvo u 85. minuti nespretno reagovao i pogodio je vlastitu mrežu za 2:1, a zatim u trećoj minuti nadoknade najveći peh među fudbalerima Harry Maguire ponovo ostavlja svoj tim bez pobjede.

[twitter]https://twitter.com/haqeem25/status/1646620913880768512[/twitter]

Youssef En-Nesyri je pokušao šutirati glavom, lopta pogađa u glavu nesretnog Maguirea i završava u mreži Davida de Gee za 2:2.

Na licu defanzivca Uniteda jasno se može uočiti da je razočaran. Ponovo nije imao sreće i nevjerovatan je peh.

Oglasi

U čuvenoj Top listi nadrealista Harry Maguire je nosio ime Momir Peh.

Erik ten Hag i lista otpisanih - Na ovih 13 igrača on više ne računa

Menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag odlučio se riješiti čak 13 fudbalera u ljetnom prijelaznom roku. Dosta je tu poznatih lica i Crveni đavoli će pokušati da ih se riješe do početka nove sezone.

Erik ten Hag je od dolaska u Manchester United napravio jako dobre stvari. Klub nakon dugo vremena konačno ima pobjednički mentalitet i cilj je da se u narednoj sezoni klub bori za titulu prvaka.

Za to će nizozemskom stručnjaku biti potrebno nekoliko vrhunskih pojačanja. Klub će na raspolaganju imati određena sredstva za nove igrače, a mjesto za njih će se otvoriti prodajom ili krajem saradnje s čak 13 fudbalera.

Duga je lista igrača na koje Erik ten Hag ne računa. Najveće ima svakako je najskuplji defanzivac svijeta Harry Maguire, koji ove sezone nije standardan član ekipe.

Oglasi

Maguire iza sebe ima nekoliko očajnih sezona na Old Traffordu. Navijači su odavno tražili njegov odlazak i to bi se nakon svega moglo i desiti na kraju sezone.

Među otpisanim je i francuski napadač Anthony Martial. Klub planira dovesti vrhunskog napadača, to bi značilo da se na Francuza više ne računa i United će pokušati zaraditi njegovom prodajom.

Teška srca Ten Hag je otpisao i miljenika Donnyja van de Beeka. Nije Nizozemac napravio ništa od dolaska iz Ajaxa i on je otpisan.

Pored Maguirea, Martiala i Van de Beeka na listi otpisanih fudbalera Manchester Uniteda su još ovi fudbaleri:

Anthony Elanga, Eric Bailly, Alex Telles, Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams, Facundo Pellistri, Amad Diallo, Victor Lindelof, Phil Jones i Scott McTominay.

Sigurno je da će za većinu ovih fudbalera biti ogroman interes drugih klubova. Kvalitetnih igrača itekako ima, ali nažalost po njih, oni se ne uklapaju u planove koje ima Ten Hag u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Crveni đavoli trenutno su u Premier ligi ne četvrtoj poziciji i do kraja sezone im predstoji borba za očuvanje ove pozicije koja vodi u Ligu prvaka.

Šansu da osvoje trofej imat će u Evropskoj ligi i FA Kupu a već su podigli jedan pehar i to za pobjednika EFL Kupa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti