FOTO: E. Dindić

Preostale utakmice 26. kola Premijer lige BiH

U Konjicu i Doboju važni mečevi u borbi za opstanak, Sarajevo gostuje na Policama, derbi na Pecari

Haris Zilić

Iz vikenda u vikend Premijer liga Bosne i Hercegovine postaje sve zanimljivija. Kako ulazimo u finiš sezone, skoro da nema utakmice koja ne nosi određenu važnost i težinu.

Tako je i ovaj vikend kada su na rasporedu utakmice 26. kola. Pomenuto kolo se igra petak i subotu. U petak su odigrana dva duela- Zrinjski je savladao Željezničar sa 2:0, dok su Tuzla City i Velež remizirali rezultatom 1:1.

Što se tiče subotnjeg programa, on nam donosi četiri duela i svaki je rezultatski veoma bitan. Tri duela se igraju od 16 sati, a sastaju se:

16:00 Igman - Sloboda

16:00 Leotar - Sarajevo

16:00 Sloga Doboj - Posušje

U Konjicu i Doboju će biti bez dileme grčevite borbe jer današnji rivali se bore za opstanak. Na dnu tabele je velika gužva i svaki bod bi mogao biti od krucijalnog značaja. To se posebno odnosi na Slobodu i Slogu koji su trenutno u opasnoj zoni, tako da bi im danas pozitivan rezultat puno značio.

Leotar će u Trebinju dočekati Sarajevo. Trebinjicma gori pod nogama u borbi za opstanak, Bordo tim se nada da još uvijek mogu od Evrope. Kalkulacija neće biti sigurno, oba tima će ići na trijumf i to garantuje još jedan uzbudljiv duel.

Kolo zatvaraju Široki Brijeg i Borac, susret na Pecari se igra sa počektom u 18:30.

Duel na Pecari je direktna borba za Evropu. Ekipa koja danas slavi napravit će značajan korak prema plasmanu na evropsku scenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve navedeno garantuje još jedan uzbudljiv fudbalski dan na bh. terenima, a ekipe skoro da nemaju više prava na kiks.

Do kraja sezone, računajući i 26. kolo, ostalo je još sedam kola i svaki bod, možemo reći i svaki pogodak može biti od velike važnosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.