U redovima Širokog optimizam pred derbi na Pecari
FOTO: NK Široki Brijeg

U subotu dočekuju Borac

U redovima Širokog optimizam pred derbi na Pecari

Haris Zilić

Jedan od derbija 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu (15.4.) će odigrati Široki Brijeg i Borac na stadionu Pecara sa početkom u 18:30.

Veoma bitna utakmica za oba tima u borbi za Evropu tako da možemo očekivati veliku borbu na jugu naše zemlje.

Široki u ovaj duel ulazi sa treće pozicije i 41 osvojenim bodom, Borac je poziciju iznad sa 43 osvojena boda.

U redovima Širokog vlada veliki optimizam pred derbi, čemu svjedoče i izjave na današnjoj press konferenciji.

Medijima su se obratili trener Ivica Barbarić i golman Renato Josipović.

Prvi se obratio šef stručnog štaba Ivica Barbarić.

Oglasi

"Za nas je ovo vrlo važan susret u borbi za Europu. Borac ima jako širok kadar kvalitetnih igrača i nekoliko jako dobrih pojedinaca. No, mi se moramo fokusirati na sebe i biti samokritični. Svjesni smo kako ne igramo dobro i moramo podići svoju igru na bolju razinu. Nadam se da će ishod ove utakmice biti povoljan za nas", rekao je Barbarić i dodao:

"Nemamo kadrovskih problema uoči ovog derbija. Jedino imamo nekoliko rekonvalescenta. Tu prije svega mislim na Valinčića koji je bio virozan nekoliko dana, ali sada je spreman za utakmicu."

Nakon toga riječ je imao i golman Jospović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Možemo svladati Borca. Želimo ostaviti srce na terenu i našim navijačima donijeti pobjedu koju dugo čekamo na Pecari. Mislim da nismo bili pravi kao u prvom dijelu sezone, ali trudimo se i radimo kako bi izišli iz ove krize i došli do pobjede koja bi nam puno značila", rekao je Josipović.

Glavni sudija meča je Sabrija Topalovića iz Zenice.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi