Varešanović najavio duel na Policama, jedna činjenica ga brine, ali ne gubi nadu: "Moramo..."

Sarajevo gostuje Leotaru

Varešanović najavio duel na Policama, jedna činjenica ga brine, ali ne gubi nadu: "Moramo..."

Edmir Škorić

Sarajevo će u subotu od 16 sati u Trebinju odmjeriti snage sa ekipom Leotara, a ova utakmica od velikog je značaja i za jedne i za druge.

Sarajevo nije najbolje otvorilo drugi dio sezone, ali i dalje gaji nade da može doći do pozicije koja vodi u Evropu. Nakon nesretnog remija sa Slogom Meridian (1:1) u Zenici, slijedi jako teško gostovanje na Policama.

Bordo timu samo pobjeda igra i sve osim toga bit će neuspjeh i vjerovatno će značiti kraj svih nada kada je u pitanju plasman u Evropu.

Leotar, koji ima 26 bodova, dva više od ugroženih Slobode i Sloge, također nema puno izbora, morat će da se potrudi da osvoji neki bod kako bi se izbjegao crni scenarij.

Stoga, teško je predvidjeti ishod sutrašnjeg duela, ali jasno je da će onaj ko ostane bez bodova biti u teškoj situaciji, a isto tako je pitanje da li remi u ovom momentu nekome odgovara. Pa dobro, realno gledajući, mogo više domaćinu...

Strateg Sarajeva Mirza Varešanović svjestan je da će ovo biti još jedna jako teška utakmica za FK Sarajevo, ali nada se naravno pobjedi.

Oglasi

"U subotu nas očekuje izuzetno teška utakmica, gostujemo ekipi Leotara, koja je na Policama primila samo šest pogodaka do sada u sezoni. Situacija na tabeli nam ne dozvoljava da kalkulišemo. Mi moramo ići na pobjedu u svakoj utakmici do kraja sezone", kazao je Varešanović u najavi meča.

Zna Varešanović da će ovo biti jedna od ključnih utakmica, a naravno mnogo nada polaže u svoje igrače i vjeruje da će zablistati kada je najteže i najpotrebnije. Uostalom, pokazali su da mogu i u Tuzli, kada su od 0:2 stigli do 3:2.

I protiv Sloge nisu imali sreće, poništen im je očigledno čist gol za pobjedu, s kojom bi sve bilo drugačije da je ostvarena, ali povratka nema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo će nakon Leotara, dočekati Tuzlu City, pa ide u Mostar Zrinjskom, zatim stiže Široki, pa ide Borcu, pa stiže Željezničar, pa Velež u gostima i za kraj Igman kod kuće.

Dosta pakleno teških utakmica, nekoliko derbija, ali svi s nestrpljenjem čekaju da neke od tih utakmica poslije dugo vremena gledaju na Koševu i na novom travnjaku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Jebbo mu mirvah najmilije
1 2
Bobinho1921
Dobice vas sutra Leotar,jer mu trebaju bodovi
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi