Barem neka utjeha

Navijači Bayerna tugovali zbog novog kiksa, a onda je stigla vijest zbog koje su počeli da slave

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna nisu uspjeli da dođu do pobjede u 28. kolu njemačke Bundeslige na domaćem terenu protiv Hoffenheima, koji je uspio da osvoji vrijedan bod (1:1).

Bayern je poveo preko Benjamina Pavarda u 17. minuti, a sve do 71. minute domaćin je vodio, no onda je Andrej Kramarić postigao sjajan gol iz slobodnog udarca i na kraju postavio konačnih 1:1.

Time je produžena agonija Bavaraca pod vodstvom novog trenera Thomasa Tuchela. Prethodno su ispali iz Kupa Njemačke, izgubili su s 3:0 od Manchester Cityja na Etihadu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Njemačke, a sada i kiks u prvenstvu.

No, na sreću Bayerna, Borussia Dortmund nije uspjela da slavi u Stuttgartu. Iako su vodili 2:0 i imali igrača više, pa u nadoknadi zabili i za 3:2, Milioneri su ostali bez pobjede.

Stuttgart je duboko u nadoknadi uspio doći do 3:3, pa je Borussia propustila šansu da se bodovno izjednači s Bayernom. Trenutno su, kao i uoči ovog kola, na dva boda ispod Bayerna.

Navijači Bayerna su na tribinama Allianz-Alene uveliko žalili za prosuta dva boda protiv Hoffenheima, kada im je saopšteno da je Stuttgart zabio za 3:3. Nakon toga, počelo je veliko slavlje.

Bayern je zadržao prednost od dva boda šest kola prije kraja, ali neće lako doći do titule. U sljedećem kolu gostuje sedmoplasiranom Mainzu, no prije toga ima odraditi revanš četvrtfinala Lige prvaka protiv Cityja.

Mnogi bi već čestitali rivalu na polufinalu, ali ne i Bayern. U redovima Bavaraca ističu da nema predaje i da će se do kraja boriti za plasman u polufinale Lige prvaka, iako je svima jasno da će to biti jako teško, ali ipak nije nemoguće.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

City je u strašnoj formi, a dokaz tome je i današnji meč sa Leicesterom, pošto Građani na poluvremenu vode s 3:0. Dvostuki strijelac bio je Erling Haaland.

Cityju nakon utakmice u Minhenu slijedi 22. aprila polufinale FA kupa protiv Sheffield Uniteda, a onda i derbi s Arsenalom na Etihadu u kojem će se možda i odlučiti o novom ili starom prvaku Engleske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.