Kamere su odmah uočile modrice na Saneovom licu - Mane ga je očigledno dobro udario

Žestok je bio sukob

Kamere su odmah uočile modrice na Saneovom licu - Mane ga je očigledno dobro udario

Edmir Škorić

U toku je susret 28. kola njemačke Bundeslige u kojem se sastaju Bayern i Hoffenheim i domaćin već vodi sa 1:0, pošto je Benjamin Pavard zabio u 17. minuti.

Bavarci su ovaj meč dočekali u jednoj lošoj atmosferi, a sve zbog incidenta koji se dogodio nakon utakmice Lige prvaka sa Manchester Cityjem na Etihadu.

Nakon 3:0 poraza Bayerna u prvom duelu četvrtfinala, Leroy Sane je dobio udarac od Sadija Manea. Senegalac se kasnije izvinio, ali nije prošao nekažnjeno. Suspendovan je za današnji meč s Hoffenheimom, a uz to mora da plati 500.000 eura.

Mane je u svlačionici uradio glupost, svjestan je toga i sam, a čak se razamtralo o prekidu ugovora zbog ovog nasilničkog ponašanja bivše zvijezde Liverpoola.

Što se Sanea tiče, on se danas našao u startnih 11 Bavaraca koje je odabrao Thomas Tuchel, a osim njega na terenu su Sommer, Cancelo, De Ligt, Upamecano, Goretzka, Kimmich, Muller i Coman.

Oglasi

Nije poznato za sada da li je Mane na stadionu ili iz svog doma prati duel sa Hoffenheimom u kojem Bayernu treba pobjeda da zadrži prednost na tabeli ispred Borussije Dortmund.

A prije utakmice, fotografi i kamermani naravno zumirali su Saneovo lice i tamo uočili modrice na usni njemačkog reprezentativca kao posljedica napada od strane Manea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno da se nakon svega Sane obratio klupskim čelnicima sa molbom da ne kazne Senegalca. Ubrzo su njih dvojica pružili ruke pomirenja, a stvari su se sada smirile i u klubu se gleda isključivo na nadolazeće utakmice da se osvoji Bundesliga.

Ostaje naravno i taj revanš na Allianz Areni sa Cityjem. Situacija jeste teška, ali Bayern nije niti će ikada u neki meč ući sa bijelom zastavom i unaprijed čestitati rivalu na prolasku ili pobjedi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Svaka mu cast.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti