Teški dani u Minhenu: S Tuchelom je Bayern stavio sve na kocku i sve se ruši kao kula od karata

Novi kiks Bayerna

Teški dani u Minhenu: S Tuchelom je Bayern stavio sve na kocku i sve se ruši kao kula od karata

Edmir Škorić

Kada je Thomas Tuchel iznenada naslijedio Juliana Nagelsmanna, smatralo se da čelnici Bayerna "itekako znaju šta rade", no rezultati nekoliko sedmica kasnije su poražavajući - klub je ispao iz Kupa, na korak od eliminacije iz Lige prvaka, a mogao bi da ostane i bez titule u Bundesligi.

Tuchelov debi bio je kao u snovima - Bayern je razbio Borussiju Dortmund (4:2) i vratio se na vrh bundesligaške tabele, no nedugo nakon toga ispao iz Kupa Njemačke na domaćem terenu od Freiburga.

Samo loš dan, mislili su navijači Bayerna, koje je smirila pobjeda u Freiburgu od 1:0, a onda razbijanje na Etihadu od Manchester Cityja s 3:0, nakon čega je pod veliko pitanje došao Bayernov nastavak u ovom takmičenju.

Nekoliko dana kasnije, novo razočarenje i to na Allianz-Areni protiv Hoffenheima, u meču koji je završio rezultatom 1:1. Poveli su domaći golom Pavarda već u 12. minuti, ali je Kramarić u 71. minuti pogodio sjajno iz slobodnjaka za 1:1. Imao je Bayern svoje šanse, imao ih je i gost, pa se ne može reći da nije zaslužio ovaj bod.

[twitter]https://twitter.com/FansArena4/status/1647236009505988610[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1647253789349404672[/twitter]

Oglasi

Bayern če ostati lider, ali za vratom puše Borussia Dortmund, koja je s igračem manje imala velike probleme i osvojila samo bod (3:3) u Stuttgartu. Iako su Milioneri golovima Hallera i Malena vodili 2:0 na poluvremenu i imali igrača više jer je Mavropanos isključen, Stuttgart preko Coulibalyja i Vagnomana u posljednjih 15-ak minuta dolazi do 2:2. Uz to, Švabvama je ranije poništen jedan gol jer je VAR detektovao zaleđe Guirassyja. Ipak, u zadnjim sekundama Reyna je donio novo vodstvo Milionerima.

Drama tu nije bila završena, pošto je domaćin golom Silasa došao do 3:3 i izvukao veliki bod u nevjerovatnoj završnici. 

Bayern ostaje lider sa 59 bodova, a zahvaljujući kiksu Borussije ima i dva boda prednosti. Nakon revanša sa Cityjem, slijedi meč sa Mainzom u gostima, dok će Borussia ugostiti Eintracht Frankfurt narednog vikenda.

Koeln i Mainz odigrali su 1.1, dok je Leipzig uz sjajan nastup Tima Wernera (dva gola i asistencija) sa 3:2 savladao Augsburg, za koji nije igrao suspendovani reprezentativac BiH Ermedin Demirović.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayernu slijedi pakao na Allianz Areni i (ne)moguća misija za Tuchela, ali Bavarci vjeruju u čuda i da mogu da nadokande čak tri gola zaostatka protiv Cityja, ali kako sada stvari stoje, ostaje strah da će sezona biti potpuno uništena, jer je i naslov u Njemačkoj sve upitniji.

Sada će se rukovodstvo kluba zapitati da li je bilo potrebe da se usred sezone makne Nagelsmann i dovede Tuchel, kojem očito treba vremena da sredi stvari, ne samo u taktičkom smislu, nego i da poradi na drugim stvarima i da uvede neophodan red u svlačionicu koja je očigledno poguubljena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi