Parižani su brzo poveli

Zvijezda PSG-a pretrpjela užasan start, Lens od 19. minute s igračem manje

Edmir Škorić

PSG i Lens igraju derbi 31. kola francuske Ligue 1, a obilježen je užasnim startom u 19. minuti.

PSG ima šest bodova više u odnosu na Lens i ima priliku da već večeras u 31. kolu na nek inačin riješi pitanje titule.

Lens želi barem bod, a više od toga ni ne može da očekuje nakon što je Abdul Samed u 19. minuti dobio direktan crveni karton.

Veznjak Lensa bio je jako neoprezan, pa je užasno startao nad Achrafa Hakimija, kojem se neko vrijeme ukazivala pomoć, da bi potom Marokanac nastavio meč.

Njemu je Abdul Samed otvorenim đonom išao na članak i mogao je da izazove mnogo težu povredu nogometašu domaćih, ali srećom to se nije dogodilo.

S igračem više, PSG sada ima mnogo veće šanse, a bilo je samo pitanje kada će Messi, Mbappe ili neko treći zatresti mrežu drugoplasiranog Lensa.

Uspio je to sjajni Mbappe, koji je pogodio u 33. minuti i on je tako postao najbolji strijelac u historiji slavnog kluba iz Pariza u Ligi 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naravno, čuda su moguća, ali i sam bod bi bio ravan čudu gostima iz Lensa, koji će svim silama pokušati da se što duže odbrane od navale domaćih nogometaša.

Prije ove, danas je odigrana i utakmica Rennesa i Reimsa, a domaćin  je slavio sa uvjerljivih 3:0 golovima Dokua (2) i Theatea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti