PSG legendu ne zaboravlja: Na poseban način čestitali rođendan Safetu Sušiću

Jedan od najboljih igrača ovog kluba

PSG legendu ne zaboravlja: Na poseban način čestitali rođendan Safetu Sušiću

E. Oštraković

Današnji dan poseban je za najboljeg bh. fudbalera svih vremena, kao i za našeg najuspješnijeg selektora, a radi se naravno o Safetu Sušiću.

Naime, Sušić danas slavi 68. rođendan, a stigla je i posebna čestitka i to od Paris Saint-Germaina, gdje važi za jednu od najvećih legendi kluba.

Dres Paris Saint-Germaina Sušić je nosio u periodu između 1982. i 1991. godine, te je odigrao 344 utakmice za ovu ekipu.

U tih 344 utakmice u dresu PSG-a Safet Sušić je postigao 85 golova, a upisao je u 103 asistencije što je naravno sjajan učinak.

"Sretan 68. rođendan našoj legendi Safetu Sušiću", napisali su Parižani na Twitteru, uz Sušićevu fotografiju u dresu PSG-a.

Da se radi o fudbalskom velemajstoru najbolje pokazuju navijači PSG-a jer nisu zaboravili njegove igre i golove, te asistencije.

Uspio je popularni Pape osvojiti titulu prvaka sa PSG-om 1986. godine, kao i Kup Francuske, ali to se dogodilo tri godine ranije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

France Football je 2010. godine Sušića proglasio najboljim igračem u historiji PSG-a.

Čestitke Sušiću uputili su iz FK Sarajevo, kao i iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti