Svi su nestrpljivo čekali večerašnji PSG-ov "meč sezone", ali stižu katastrofalne vijesti

Neće biti kako bi trebalo da bude

Svi su nestrpljivo čekali večerašnji PSG-ov "meč sezone", ali stižu katastrofalne vijesti

E. Škorić

PSG i Lens večeras od 21 sat igraju derbi francuske Ligue 1 jer se radi o prve dvije ekipe na tabeli, ali doći će do problema sa realizacijom TV prijenosa.

Svi s nestrpljenjem čekaju okršaj koji bi mogao da odluči prvaka Francuske. Parižani imaju šest bodova više od Lensa i ako pobijede, vjerovatno će riješiti pitanje titutle.

No, Lens je u formi i ovaj tim želi da iznenadi na Parku prinčeva i da se u potpunosti uključi u trku za prvo mjesto. No, sve nas je pomalo i razočarala informacija koja je objavljena od strane Arene Sport TV.

Naime, zbog protesta radnika francuske televizije neće biti emitovan početak prijenosa utakmice koja je zakazana za 21 sat.

Osim toga, VAR neće raditi, te će se koristiti samo jedan široki kadar bez pomjeranja kamere, a neće biti ni usporenih snimaka, dok će gledatelji ostati uskraćeni za krupne kadrove pri izlasku igrača na teren.

Ovo je zaista nevjerovatno za jedan ovakav derbi u jednoj od najjačih liga petica.

No, ako ništa, mnogi su na vrijeme upozoreni na nekvalitetan prijenos utakmice na Parku prinčeva, ali eventualni golovi neće izostati. Istina, neće biti snimka, zato pomno pratite svaki napad jedne ili druge ekipe...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Derbi za PSG dolazi u jednom čudnom trenutku, kada tim satkan od mnogih zvijezda ne blista. Istina, slavio je u Nici prošlo kolo, ali je prethodno imao dva ligaška poraza u nizu, a ranije je ispao i iz Lige prvaka.

Postoji mnogo problema u i oko PSG-a, ali uz sve to Parižani su favoriti protiv Lensa i predvođeni Messijem i Mbappeom, koji su opet starteri, učiniće sve da dokažu kako su najbolji u zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti