Danas je nagrađen za sjajnu partiju, ali...

Nevjerovatan peh za bivšeg fudbalera Sarajeva

Haris Zilić

Bivši fudbaler Sarajeva Halid Šabanović je prošlo kolo postigao gol za Angers i srušio Lille (1:0). Sjajna partija nagrađena je odmah danas.

U utakmici 31. kola Ligue 1, Šabanović je pronašao svoje mjesto u startnoj postavi Angersa u duelu protiv Clermonta, ali današnji dan se ipak pretvorio u tešku nedjelju.

Šabanović je u 32. minuti utakmice napustio teren i umjesto njega u igru je ušao Rao-Lisoa.

Razlog izjmene je povreda, tačnije Šabanović je osjetio bolove nakon čega ga je trener Dujeux odlučio zamijeniti.

Nevjerovatna situacija za bivšeg fudbalera Sarajeva u trenucima kada se vratio u prvi tim Angersa i odigrao odličan meč protiv Lillea.

Nakon prvog poluvremena Clermont vodi sa 2:1 golovima Kyeia iz penala u 33. i Muhammeda Chama u 39. minuti. Za Angers gol je postigao Hunou u 28. minuti.

Za goste je olakšan posao u lovu na pozitivan rezultat jer je Neto Borges dobio crveni karton u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena tako da će Angers u nastavku imati igrača više.

Clermont je siguran u sredini tabele sa 40 sovojenih bodova, daleko su od opasne zone, daleko od Evrope tako da mirno privode sezonu kraju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sa druge strane Angers je fenjeraš sa 14 bodova,čak 17 manje od sigurne sezone i već su prežaljeni.

Međutim u prošlom kolu su proitv Lillea su pokazali da će do kraja igrati časno i korektno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.