Šabanović srušio Lille i privukao pažnju francuskih medija: Ocjena je mnogo toga rekla
FOTO: Angers/Twitter

Bivši fudbaler Sarajeva će dugo pamtiti 8.4.2023. godine

Šabanović srušio Lille i privukao pažnju francuskih medija: Ocjena je mnogo toga rekla

Haris Zilić

Bivši fudbaler Sarajeva Halid Šabanović (23) dugo će pamtiti 8. aprila 2023. godine. Postigao je prvijenac za francuski Angers i srušio Lille koji je bio apsolutni favorit u pomenutom duelu.

Angers je slavio sa 1:0 upravo golom Šabanovića koji je na terenu proveo 20 minuta, ali to je bilo dovoljno da bude heroj svog tima. Ušao je u 71. minuti, a pogodak zabio u 84. minuti susreta.

Njegovoj ekipi ovo ostavlja kakvu takvu nadu za čudo i opstanak u Ligue 1 iako će to biti veoma teško do kraja sezone jer su zakucani za posljednju poziciju na tabeli.

Ipak, Šabanović je nakon utkamice privukao pažnju na sebe. Ne samo zbog gola nego i nekoliko odličnih akcija u kojima je učestvovao.

Bh. fudbaler je na kraju nagrađen s ocjenom 7.2 što je bilo među najbolje ocijenjenim igračima na utakmici.

Farncuski mediji su puni hvale za Šabanovića, a pojedini smatraju da već u narednim utakmicama zaslužuje i mjesto u startnoj postavi Angersa.

Oglasi

U tekućoj sezoni, Šabanović je odigrao 11 utakmica za Angers računajuči Ligue 1 i Kup Francuske, a ima i dva nastupa za drugi tim Angersa u nižem rangu.

Postigao je jedan gol i upsiao jendu asistenciju.

Kada se činilo da je van radara prvog tima Angersa u posljednje vrijeme, jučer je odgovorio na najbolji mogući način.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Šabanović je u francusku ekipu stigao iz redova FK Sarajevo u julu prošle godine.

To je bio sjajan transfer ne samo za Sarajevo nego i bh. fudbal jer je jedan igrač direktno iz Premijer lige Bosne i Hercegovine otišao u Lige petice.

Top Komentari

DenObra90
Mora u reprezentacuju kako god
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti