Priča o braći Fernandez

Dva brata o istom maštala - Jedan igrao u Rijeci i nastupa za Cadiz, drugi je legenda Real Madrida

Edmir Škorić

Nakon utakmice Cadiz - Real Madrid (0:2) u subotu je nastala jedna jako interesantna fotografija dvojice rivala.

Po završetku utakmice na stadionu u Cadizu, domaći nogometaš Alex uslikan je s leđa pokraj zvijezde Real Madrida, Nacha. Vodili su jedan opušten razgovor, ali takvih razgovora vodili su barme na hiljade u prošlosti. Pa ipak, govorimo o braći.

Svoj prvi međusobni meč odigrali su prije dvije godine. Uoči tog duela, veznjak Cadiza govorio je o susretu sa bratom Nachom.

"Ovo će biti važna utakmica za našu porodicu. Naravno da će biti neobično igrati protiv njega (Nacha op.a), ali ja se tome radujem. Kasnije ćemo sjesti i razgovarati", rekao je tada Alex, koji je i skoro tri godine kasnije imao priliku da ugosti svog brata, a da se na kraju ispričaju unatoč porazu njegovog tima od Reala 0:2.

"Kada se nađemo na terenu na suprotnim stranama, znali smo uvijek da morami biti profesionalni. Znao sam da bi me on, ako bude potrebe, čak i udario. Svako od nas želi pobijediti, a on je naravno u prednosti jer igra za Real Madrid", kazao je kroz smijeh.

Zajedno su počeli u Real Madridu, ali Alex je morao dalje, a Nacho ostao i postao legenda kraljevskog tima

Svi u porodici navijaju za Real Madrid, ali kako objašnjava Alex, postoje neki koji se naginju andaluzijskim žutim.

"Nachovi sinovi vole Madrid i Cadiz. Oni su malo stariji od moje djece i vole pratiti i tatine i moje utakmice . Najvažnije je da kad odrastu, osjećaju se ponosno i mogu se poistovjetiti s vrijednostima svakog kluba".

Alex se nada da će se jednog dana ponovo igrati sa svojim starijim bratom.

“Taj trenutak će doći. Siguran sam da bismo to voljeli učiniti - i siguran sam da će se to dogoditi - ali još nismo na toj tački", dodao je.

I Alex i Nacho rođeni su u Madridu. Alex ima30 godina, te je u prošlosti upisao jedan nastup za prvi tim Reala, a igrao je još za Espanyol, Elche, Reading... Interesantno da je čak bio i u hrvatskom prvoligašu Rijeci gdje je na posudbi u devet nastupa postigao dva gola u sezoni 2014/15.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tri godine stariji Nacho imao je mnogo zapaženiju i uspješniju karijeru. Kompletnu je proveo u Real Madridu sa kojim je osvojio sve moguće trofeje, a ima i 23 nastupa za reprezentaciju Španije te jedan pogodak.

Nacho Fernandez ove sezone želi s Realom do novog trofeja u Ligi prvaka, dok je skoro i izvjesno da će ligaški trofej u ruke Barceloni koja ima ogromnu prednost nad svojim ljutim rivalom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.