Stigla je prva kazna za Valverdea: Žestoka u startu, a prijeti da postane još žešća!

Urguvajski veznjak je u problemu

Stigla je prva kazna za Valverdea: Žestoka u startu, a prijeti da postane još žešća!

A. Čaušević

Stigla je prva kazna za Fedea Valverdea koji je udario Alexa Buenu nakon što je fudbaler Villarreala. navodno vrijeđao porodicu urugvajskog fudblera.

Veznjak Real Madrida Fede Valverde bit će suspendovan na najmanje četiri utakmice zbog fizičkog napada na Alexa Baenu na parkingu stadiona Santiago Bernabeu nakon utakmice protiv Villarreala.

Kako javlja list As, Komitet za borbu protiv nasilja proslijedio je stvar Komitetu za takmičenje, što znači da će se Urugvajac suočiti s nekom vrstom zabrane igranja.

U srijedu će se Valverde i Baena pojaviti na svjedočenju pred Komitetom koji će poslije toga imati imati mjesec da donese konačnu kaznu.

Također će članovima Komiteta biti predočen ljekarski nalaz o incidentu i policijska prijava koju je podnio Baena.

Oglasi

Ovo je manje od dva zla iz Valverdeove perspektive. Da je slučaj otišao u Ministarstvo sporta, mogao bi dobiti zabranu pristupa svim sportskim objektima od jednog do šest mjeseci.

Ovako, Valverde će se suočiti sa zabranom igranja. Urugvajca sigurno neće biti u na četiri utakmice, a ovisno o tome kako će Komitet gledati na incident suspenzija može porasti i na 12 utakmica.

Madridski list navodi da je najvjerovatniji scenarije da kazna bude četiri utakmice neigranja, pod uslovom da Valverde prizna svoje postupke.

Eventualno prizananje pred Komitetom za takmičenje neće uticati na pravni postupak koje policija provodi, iako će to vjerovatno rezultirati novčanom kaznom za Valverdea.

Ako Komitet za takmičenje donese svoju odluku prije kraja mjeseca uz minimalnu kaznu Valverdeu bi na kraju mogao propustiti samo mečeve La Lige i konkurisao bi za finale Kupa Kralja.

Los Blancosi su fokusirani na finale Kupa Kralja i Ligu prvaka, pa je evenutalno Valverdeovo propuštanje nekih utakmica za koje se čini da neće uveliku uticati na njihovu sezonu najbolji rezultat kojem se mogu nadati.

Ipak, s druge strane, ukoliko kazna bude veća Valverdeu se može desiti i da propusti start nove sezone.

Baena je optužen da je navodno vrijeđao Valverdea i njegovog singa nakon vijesti da je supruga fudbaera Reala imala određenih poteškoća tokom trudnoće.

Valverde ga je nakon toga udario na parkingu stadiona Santiago Bernabeu i zbog toga će sada platiti kaznu neigranjem na određeni period.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi