Simuliranje igrača Reala razočaralo fudbalski svijet, ono što je uradio je sramota za cijeli klub

Ceballos na udaru kritika

Simuliranje igrača Reala razočaralo fudbalski svijet, ono što je uradio je sramota za cijeli klub

E. Čaušević

Real Madrid u subotu je na gostovanju uspio da pobijedi Cadiz sa 2:0 u meču 29. kola La Lige i smanji zaostatak za Barcelonom na 11 bodova. No, pobjeda Kraljeva ostala je u sjeni nevjerovatnog simuliranja Danija Ceballosa koji je svojim potezom razočarao fudbalski svijeta.

Kraljevski klub se namučio na gostovanju u Cadizu, ali je sredinom drugog poluvremena uspio da slomi otpor domaćina i dođe do tri boda s kojima je iskoristio novi kiks lidera Barcelone.

Pobjedu Real Madridu donijeli su Nacho Fernandez i Marco Asensio koji su bili strijelci u ovoj utakmici.

Međutim, glavna tema nakon utakmice u Cadizu bio je vezni fudbaler gostujućeg tima Dani Ceballos zbog sramotnog poteza kojeg je napravio u 29. minuti.

Ceballos je bio u duelu s Alcarazom i završio je na podu žaleći se da ga je igrač Cadiza udario rukom u lice, a sudija je svirao prekršaj za Real Madrid.

Zbog teatralnog pada veznjaka Real Madrida glavni sudija je bez previše razmišljanja dao i žuti karton Alcarazu na šok i nevjericu domaćih igrača i navijača koji su odmah znali da je to prestroga odluka.

Oglasi

Na usporenom snimku najbolje se vidjelo šta je uradio Ceballos i da je na sramotan način odglumio da je dobio udarac u lice, ali to nije bio slučaj.

Zbog toga je Ceballos postao meta ismijavanja na društvenim mrežama, a mnogi su poručili da za svoju glumu igrač Reala zaslužuje i nagradu Oscar.

Sramotno simuliranje veznjaka Real Madrida protiv Cadiza možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je pobjedom protiv Cadiza smanjio zaostatak u odnosu na lidera Barcelonu na 11 bodova jer su Katalonci jučer remizirali na gostovanju protiv Getafea sa 0:0.

U narednom kolu Real Madrid na svom terenu dočekuje Celtu Vigo, dok će Barcelona na stadionu Camp Nou igrati veliki derbi protiv Atletico Madrida i više nema toliko prava na kiks nakon dva neočekivana remija protiv Girone i Getafea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1658611289
Uvijek imali podršku sudija i u prvenstvu i Evropi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi