Sjajnog napadača tri meča dijele od najbolnijeg udarca u karijeri

Tijelo je isklesano, ali sve je to paravan za crni scenarij: Nikome ovih dana nije kao Ibrahimoviću!

Admin Čaušević

Ni s kim se neće sudbina poigrati kao sa Zlatanom Ibrahimovićem ukoliko Milan 10. juna na stadionu Ataturk u Istanbulu u zrak podigne trofej osvajača Lige prvaka. 

Prije nekoliko mjeseci tokom odmora u Miamiju Ibrahimović je pokazao impresivno tijelo za jednog 41-godišnjaka. Savrešan figura nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Međutim, isklesano tijelo je samo maska za najcrnji scenarij. Ibrahimović o istom ne razmišlja, ali je evidentno da priroda čini svoje i da je kraj njegovoj karijeri jako blizu.

Propustio je Zlatan cijeli prvi dio sezone, vratio se u martu i na terenu je na četiri utakmice proveo manje od 150 minuta i ubrzo je stigla nova povreda. Jasno je da njegovo tijelo više ne može.

To kao da su i znali u Milanu pa Ibrahimovića uopšte nisu prijavili za mečeve Lige prvaka. Tako u slučaju da Rossoneri postanu prvaci Evrope Šveđanin bh. korijena neće dobiti medalju.

Ibrahimović već dvije decenije igra na velikoj sceni, ali sa Ligom prvaka nikada nije imao sreće. Igrao je u vrhunskim klubovima kao što su Juventus, Barcelona, Inter, Manchester Uniteda, ali nikada nije stigao ni do finala.

U elitnom takmičenju odigrao je 138 utakmica i postigao 49 golova, međutim nije osjetio kako je to podići u zrak najprestižniji trofej u klupskom fudbalu.

Milan će u polufinalu igrati protiv Intera, a Zlatan neće konkurisati za ta dva susreta i to je ono što sigurno budi tihu patnju kod jednog od najboljih fudbalera svoje generacije.

Sjajni golgeter je uvijek motivisan i željan osvete protiv Nerazzurra, ali sudbina je, na njegovu žalost, imala drugačiji plan te će umjesto na terenu biti u loži pored klupe, mjestu na kojem je navikao biti u posljednjih godinu.

Ibrahimović je u četvrtak objavio i nostalgičnu fotografiju improvizovanog terena iz svog doma sa opisom: "Ovdje je sve počelo". Možda je to najbolji pokazatelj kroz šta prolazi sjajni fudbaler.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ugovor s Milanom mu ističe na kraju sezone. Za sada nema naznaka da bi moglo doći do nastavka saradnje. Ibra je jako bitan faktor u svlačionici Rossonera, međutim on želi da igra, a pitanje je da li mu trener Stefano Pioli može garantovati ono što traži.

Zlatan je do sada imao nekoliko teških povreda, uvijek bi se vraćao i pokazivao svoju klasu. Ipak, sada se čini da je kraj velike karijere bliže nego ikad. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.