Mirni dečko u borbi na "život i smrt" polomio je Ibrahimovića: "Možda i nisam trebao..."

Samo jednom je progovorio o čuvenoj tuči

Mirni dečko u borbi na "život i smrt" polomio je Ibrahimovića: "Možda i nisam trebao..."

Admin Čaušević

Sve je trajalo oko 25 minuta. Kontroverzni Zlatan Ibrahimović je probudio zvijer u mirnom dečku i na kraju je dobio žestoke batine. Čak je Šveđanin bh. korijena bio taj koji je prvi povukao ručnu. 

Ibrahimović je gdje je god igrao igrao tražio probleme, barem dok nije izgradio status ličnosti da ga svi saigrači strogo poštuju i da mu niko ne smije prigovoriti kao što je slučaj u sadašnjoj ekipi Milana.

Tokom karijere Šveđanin bh. korijena je imao nekoliko obračuna sa saigračima. Tako je dok je igrao za Manchester United ušao u sukob sa Marcusom Rojom. Argentinac mu je pigovorio da ima velik nos, došlo je do žestokog obračun riječima i sve se završilo na tome.

S obzirom na brojne tuče u kojim je učestvovao uglavnom bi Ibrini protivnici izvlačili deblji kraj. Ali jedan čovjek je izuzetak. Riječ je o 40-godišnjem Amerkancu Oguchialuu Onyewuu.

Onyewu je bio miran i povučen dečko i nikada nije tražio probleme, međutim Ibrahimović, tip nestašnog duha, je uvijek želio da se pokaže da je šef.

Oglasi

Do sada već mitskog obračuna došlo je dok su bili u Milanu 2010. godine. Sve se dešavalo u trening kampu Rossonera. Ibra je uletio klizeći, Amerikancu od 193 cm visine i težine 100 kg.

"Kada sam ostao osjetio sam udarac u rame. To nije bila dobra ideju za Onyweuva. Udario sam ga glavom i poletili smo jedan na drugog. Htjeli smo jedan drugom da otkinemo dijelove tijela", napisao je Zlatan u svojoj autobiografiji.

"Bilo je brutalno. Valjali smo se po terenu te udarali šakama i nogama jedan drugog. Bili smo ljuti i ludi. Bila je to borba na život i smrt", dodao je Zlatan koji je otrkio da je završio sa polomljenim rebrom.

Amerikanac je o čuvenoj tuči pričao samo jednom i bio je poprično diskretan i kako je sam kazao nije želio da dodaj sol na ranu bivšem saigraču.

Oglasi

"Nisam to pročitao u biografiji, čuo sam šta ljudi govore, neke stvari su istina, neke ne. Poenta je da smo imali diskusiju, preraslo je u fizički sukob i onda su na saigrači razdvojili."

"To je završena priča, ne želim da počinjem novu kontroverzu i da stavljam sol na rane, desilo se, rekli smo stvari koje nismo trebali, na kraju možda mu i nisam trebao imati pristup kakav sam imao."

"Na kraju smo se izvinili jedan drugom. Rekli samo da smo pogriješili, da se nismo trebali udarati i to je bilo to."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ibrahimović je i dalje aktivan kao fudblaer. Ponovo je član Rossonera, ali je povrijeđen i upitno je da li će mu biti ponuđen novi ugovor.

Sa druge strane Onyewu je već pet godina u penziji. Radi kao trener, stručni komentator te je jedan od ambasodara Svjetskog prvenstva u SAD-u 2026. godine.

Top Komentari

user1676286668
Ovo izbacujete svakih 20 dana....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti