Čovjek zvani peh

Svi se pitaju zašto je De Gea uopšte dodao loptu Maguireu, a onda su vidjeli šta je on rukom pokazao

Endin Čaušević

Sevilla i Manchester United igraju trenutno revanš utakmicu četvrtfinala Evropske lige, a španski klub nije mogao na bolji način otvoriti meč jer već vodi sa 1:0. Međutim, čovjek o kojem svi pričaju je Harry Maguire zbog još jedne nevjerovatne greške.

Erik ten Hag je zbog problema s povredama bio primoran da Maguirea pošalje na teren od prve minute večeras protiv Seville, a da su Lisandro Martinez i Raphael Varane bili spremni to se sigurno ne bi desilo.

Maguire je bio tragičar prvog meča na Old Traffordu kada je Sevilla u 95. minuti došla do gola za 2:2, a upravo je engleski defanzivac bio taj koji je na dosta nesretan način poslao loptu u svoju mrežu.

On je već odavno na meti žestokih kritika navijača Uniteda koji smatraju da Maguire ne zaslužuje da nosi dres njihovog kluba i da nije dovoljno kvalitetan da igra u ovoj ekipi.

Maguire pokušava na sve načine pokazati im da griješe, no to mu ne ide uopšte od ruke.

Iskusni defanzivac je i na početku meča u Sevilli bio glavna tema javnosti i to ponovo zbog nevjerovatnog kiksa kojeg je napravio, te je Maguire bio glavni krivac što je domaći klub već u osmoj minuti poveo sa 1:0.

Neopreznom Maguireu je Lamela ukrao loptu koja je došla do En Nesyrija koji je sam izašao ispred De Gee i rutisnski pogodio za 1:0.

Pored Maguirea na udaru kritika se našao i De Gea jer je on bio taj koji je dodao loptu svom štoperu i mnogima nije bilo jasno zašto je to uradio jer se odmah vidjelo da Maguire nije bio baš u najboljoj situaciji.

Međutim, ubrzo nakon toga jedan detalj koji se vidio na usporenom snimku je riješio tu misteriju i pokazao da De Gea baš i nije bio kriv za ono što se desilo.

Naime, vidjelo se da je Maguire bio taj koji je svom golmanu pokazao da mu slobodno doda loptu što je on i uradio, a onda je došlo do nevjerovatne greške i gola Seville.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na usporenom snimku se vidjelo jasno da je Maguire pokazao De Gei rukom da mu doda loptu i da se ništa ne brine, ali ni slutio nije da je na taj način sebi spremio još jednu "horor priču" na društvenim mrežama.

Maguirea kiksevi prate iz meča u meč, ali čini se da mu na ljeto niko neće moći pomoći da ostane u Manchester Unitedu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.