Legenda priznala: "Nas dvojica smo stalno mlatili Ronalda, plakao je"

Htjeli su da ga učine čvršćim

Legenda priznala: "Nas dvojica smo stalno mlatili Ronalda, plakao je"

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo danas je jedan od najboljih na svijetu, ali početak portugalske zvijezde je bio jako težak i imao je trnovit put do zvijedza. 

Ronaldo je prve korake napravio u Sportingu, da bi kao tinejdžer iz Lisabona otišao u Manchester. Pridružio se Unitedovoj ekipi satkanoj od brojnih zvijezda, a mnogi od njih već su bili izgrađeni nogometaši, nekima od njih Cristiano je mogao biti i sin.

Sa nekima je danas Ronaldo u sjajnim odnosima, kao sa Riom Fedinandom, s kojim je dijelio svlačionocu šest godina. Portugalac je prošao težak put od perspektivnog mladića do osvajača Zlatne lopte 2008. godine, nakon što je pod vodstvom Sir Alexa Fergusona United u Moskvi te godine stigao do naslova prvaka Evrope. No, počeci sadašnjeg nogometaša saudijskog Al-Nassra na Old Traffordu nisu bili laki.

Ovako je to objasnio sam Ferdinand u uspješnoj australskoj radio emisiji 'Kyle i Jackie O', rekavši da su on i jeda nod saigrača često mladili Ronalda i samo htjeli da bude što čvršći.

"Puno smo mu mlatili i stvarali mu probleme, i Quinton Fortune i ja. Cristiano je tada bio puno mlađi od nas. Možda smo graničili s maltretiranjem, ali samo smo ga pokušavali izgraditi, izgraditi mu otpornost", rekao je Ferdinand.

Oglasi

Cristiano je imao samo 18 godina kada je potpisao za Manchester United iz Sportinga u ljeto 2003.

"Igrali smo svaki drugi dan prije treninga kao dio zagrijavanja. Lomio sam ga sa svih strana. Da je to tada prenosila televizija, oborilo bi sve rekorde. Plakao je i sve, ali bio je vrlo takmičarski raspoložen", dodao je Ferdinand.

Osim spomenute Lige prvaka, zajedno su osvojili tri Premier lige (2007., 2008. i 2009.), dva Liga kupa (2006. i 2009.), dva Community Shielda (2007. i 2008.), jedan FA kup (2004.) i jedno Svjetsko prvenstvo klubova (2008).

Nakon toga, Ronaldo je imao drugi period u klubu iz Manchestera, koji je završio prošlog novembra zbog neslaganja s trenerom Erikom ten Hagom i samim klubom, što je javno objavio u intervjuu s novinarom Piersom Morganom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uslijedio je raskid ugovora i odlazak u Saudijsku Arabiju početkom godine, gdje se očekivano lako i dobro uklopio i iz kola u kolo postiže golove u dresu kluba koji mu je za 2,5 godine ugovora obećao 500-ak miliona eura.

Cristiano je prethodno igrao još za Juventus i Real Madrid, u kojem je, kao i u Manchesteru, osvajao brojne trofeje i bio proglašen u više navrata najboljim na svijetu. Ko zna, možda su mu u tome pomogli upravo Ferdinand i Fortune koji su ga svakodnevno na treninzima maltretirali.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi