Harry Maguire je nakon ovog definitivno završio karijeru u Manchester Unitedu

Nova greška defanzivca Crvenih đavola

Harry Maguire je nakon ovog definitivno završio karijeru u Manchester Unitedu

Midhat Šljivak

Manchester United gubi na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu od Sevile s 1:0. Pogodak je u osmoj minuti postigao Youssef En Nesyri, ali ponovo je krivac za sve bio Harry Maguire kojem su dani na Old Traffordu odbrojani.

Harry Maguire donio je Sevilli izjednačenje u finišu meča na Old Traffordu. Tada je udarac En Nesyrija skrenuo u vlastitu mrežu za 2:2, a večeras je istom igraču ponovo poklonio pogodak.

Najskuplji defanzivac svijeta ponovo je debelo zabrljao. Izgubio je loptu na 20-ak metara od gola, igrači Seville to koriste i En Nesyri zabija za 1:0.

OVDJE pogledajte ovaj zaista nevjerovatan potez kapitena Manchester Uniteda koji bi na kraju skupo mogao koštati velikana s Teatra snova.

Nesretnom Maguireu jednostavno ništa ne ide od ruke. Njemu su dani definitivno odbrojani u Unitedu i gotovo je sigurno da od naredne sezone neće biti stanovnik Old Trafforda.

Harry Maguire je nedavno u Premier ligi odigrao odličan meč protiv Evertona. Činilo se da bi se mogao vratiti na pravi put i Erik ten Hag je bio zadovoljan.

Oglasi

"Maguire je dominirao, diktirao je tempo igre. Ovo je potpuno drugačiji Harry od oneg kojeg sam vidio po dolasku i proteklim mjesecima", rekao je Ten Hag i dodao je:

"Bio je izuzetno dominantan nad protivnicima, zatvarao je prostor, presijecao pasove i odigrao je zaista vrhunsku partiju."

Međutim, već u narednom duelu protiv Seville uslijedila je katastrofa. Ušao je u igru na poluvremenu i gostima je poklonio remi na Old Traffordu.

On je iskazao i nezadovoljstvo što ne igra previše. Sada igra samo zato što je dosta povreda među defanzivcima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Naravno da želim igrati u svakoj utakmici, kao što je to bio slučaj u proteklih osam godina karijere. Ipak, imam veliko poštovanje prema menadžeru i njegovim odlukama".

"Poštujem i konkurenciju na svojoj poziciji i kad god dobijem šansu za igru, želim to odraditi na najbolji mogući način i imati utjecaj na igru. Siguran sam da bi svi kao i ja bili razočarani što sjede na klupi", poručio je Harry Maguire.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Zamisli odbrana upamekano-maguire
4 1
Drakulaaa
Pa veci je krivac De Gea, dodaje mu loptu, a covjek okruzen igracima Seville.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi