Biće to novi sjajan posao Dinama

Arsenal već kontaktirao Dinamo: Čapljinac za 20 miliona eura odlazi u Premier ligu?

Samir Mlaćo
Dinamo nogometaši su na cijeni, a tako će biti i ovog ljeta. Nekoliko prvotimaca zagrebačkog kluba je zanimljivo klubovima iz Lige petice, a sjajan transfer mogao bi napraviti defanzivac Josip Šutalo.

Šutalo je rođeni Čapljinac i igra sjajno ove sezone.

Hrvatski mediji prenose da je teško očekivati da će ostati u Dinamu naredne sezone, a za njegove usluge već ranije zanimanje su pokazali Lazio i Leipzig.

Sada je stigla nova vijest. Šutalo je na meti Arsenala i Englezi su već kontaktirali Dinamo.

Pokazali su jasnu želju da ga dovedu, a Dinamo se nada obeštećenju od 20 miliona eura.

Naravno, bili bi dodatno uračunati i bonusi u slučaju narednog transfera, pri čemu Dinamo već godinama dobija novac za igrače koji su već ranije napustili klub.

Arsenal je u borbi za prvaka, a u Šutalu vide kalibar za njihov tim. Standardni je reprezentativac Hrvatske, igra sjajno, a bio bi plaćen mnogo manje od skupih stopera koje je dovodio ovaj klub, a koji nisu opravdali očekivanja.

Šutalo je u Dinamo stigao kao dječak iz Neretve, prošao je sve omladinske kategorije, te zatim zaigao za prvi tim.

Proveo je jedan period na posudbi u Istri, to mu je mnogo značilo i odlično se adaptirao.

Sada je već nezamjenjiv član prve postave i upisao je 74 utakmice te dodao šest pogodaka i četiri asistencije.

Dinamo je na pragu titulu u SuperSport HNL, te ima čak 12 bodova prednosti nad Hajdukom. Modri će tako odbraniti titulu i kovati planove za nove evropske izazove.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Arsenal je na drugoj strani lider Premier lige, ali očekuje nas itekako zanimljiva završnica. Manchester City ima i utakmicu manje, a uskoro će ova dva tima odmjeriti snage. City ima sve u svojim rukama i mogao bi u završnici preći na lidersku poziciju te tu i ostati.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.