Arsenal večeras nema pravo na kiks, Arteta je jasno rekao ko će šutirati eventualni penal

Manchester City ih prati u stopu

Arsenal večeras nema pravo na kiks, Arteta je jasno rekao ko će šutirati eventualni penal

Samir Mlaćo
Arsenal vodi veliku bitku za prvaka Engleske. Večeras Topnike očekuje meč sa Southamptonom i nemaju pravo na kiks.

Manchester City zaostaje četiri boda uz utakmice manje i sve je otvoreno.

Posebno je za City sjajna vijest da će ugostiti Arsenala i bukvalno ima sve u svojim rukama. Mikel Arteta ipak ne želi dizati paniku.

Svjestan je da je svaka utakmica itekako bitna.

Kada postavite standarde visoko i očekivanja visoko, morate i da ih održite. Teško je pobijediti u svakoj utakmici u Premier ligi. Nismo izgubili pet puta u posljednjih šest utakmica pa smo u ovakvoj situaciji, nego smo odigrali dva neriješena meča u dvije teške gostujuće utakmice“, rekao je Arteta.

Kada si na vrhu očekuju da pobjeđuješ, pobjeđuješ. Neophodno je to u gotovoj svakoj utakmici ako želiš da osvojiš“, rekao je španski stručnjak.

Oglasi

Dobio je pitanje i da li će Saka izvesti naredni penal s obzirom da je bio tragičar u prošlom kolu.

Da. A ako ne, izaću na teren i bacit ću mu loptu kako bih bio siguran da će ga izvesti“, rekao je Arteta.

Treba istaći da zbog sjajnih rezultata ekipe, Arteta ima veliki broj ponuda i mogli bi ga gledati u novom klubu uskoro.

Jedan od njih je PSG.

Stižu nova nagađanja oko njegove budućnosti. Navodno bi iduće sezone mogao biti na zadatku koji do sada niko nije obavio - osvojiti titulu Lige prvaka s PSG-om.

Nakon samo jedne sezone od imenovanja, Christophe Galtier će najvjerovatnije napustiti trenersku klupu PSG-a, jer je njegov učinak ispod očekivanja kluba.

Osvojio je francuski Superkup na početku sezone i na putu je da odbrani titulu u Ligue 1, no u Ligi prvaka je ispao u osmini finala i tu nema oprosta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Umjesto Cristophea Galtiera, čelnici PSG-a planiraju dovesti Zinedina Zidanea ili Josea Mourinha. Jedan je slobodan, a drugi je trener Rome.

U slučaju da ih odbiju, na Parku prinčeva na spisku imaju i Mikela Artetu, trenera koji je postigao zapažene rezultate u Arsenalu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi