Karim Benzema u tunelu Stamford Bridgea očitao lekciju svim igračima Arsenala!

Francuz je napravio gest vrijedan divljenja

Karim Benzema u tunelu Stamford Bridgea očitao lekciju svim igračima Arsenala!

Admin Čaušević

Karim Benzema je vratio vjeru maskotama širom Evrope prije nego što je Real Madrid u revanš susretu četvrtfinala pobijedio Chelsea sa 0:2 te tako izbacio Plavce iz Lige prvaka.

Prije nekoliko dana fudbaleri Arsenala su se našli na udaru kritika zbog njihovog ignorisanja djevojčice poslije okršaja protiv West Hama, da bi na Stamford Bridgeu Benzema očitao lekciju Topnicima.

Iako je djevojčicin otac odbacio sve kritike na račun Topnika jer je video postao viralan, na drugoj strani oduševljenje na licu Benzemina novog prijatelja govorilo je drugu priču.

Maskotama se vrlo vjerovatno jednom u životu pruža prilika da u rano životno doba upoznaju svoje idole ili se pozdrave s njima pa i ne čudi zašto je maleni dječak bio presretan.

Benzema se prvo rukovao sa sudijom, a onda je ugledao dječaka sa naočarama koji je također htio akcije i znao je šta uradti.

Oglasi

Bivši francuski reprezentativac je bez previše razmišljanja pružio svoju ruku, a rukovanje je izazvalo dirljivu reakciju kod dječaka.

Osvajaču Zlatne lopte je to predstavljalo sitnicu, dok dječaku ostaje uspomena za cijeli život jer je pitanje da li će se više ikada sresti sa Benzemom.

Sgiurno i fudbaleri Arsenala mogu naučiti dosta toga iz Benzeminog poteza jer su potpuno ignorisali djevojčicu prilikom potpisivanja dresa.

Dok je ona ona ozarenog lica gledala u svoje sportske heroje i divila im se, niti jedan od Topnika je nije ni pogledao, a tek pružio ruku ili uputio osmijeh.

Bilo je to nakon što je Arsenal ispustio dva gola protiv West Hama(2:2), igrači ovog kluba su sigurno bili razočarani, međutim generalni je dojam da su mogli pokazati malo više poštovanja prema navijačici.

Inače, Benzema u revanš susretu protiv Chelseaja nije postigao gol, ali je svojim potezom pokazao zašto je sportski uzor milionima mališana širom svijeta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HBSC
Kralju procitaj prvo tekst pa komentarisi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi